En 17-årig dreng er ikke imponeret over politiets patruljering i de områder, hvor de unge kriminelle færdes.

Ballade i Frederikshavn: 17-årig turde ikke gribe ind

En 17-årig dreng var vidne til den 16-årige dreng fik tæsk i Frederikshavn fredag. Han turde ikke selv gribe ind og efterlyser nu politi og forældres tilstedeværelse.

Det er tilsyneladende en gruppe på syv-otte drenge - alle frederikshavnere - mellem 16 og 20 år, der står i spidsen for den vold, kriminalitet og handel med stoffer i Frederikshavn, som medier i hele landet den seneste uges tid har skrevet om.

Det fortæller en 17-årig dreng til Kanal Frederikshavn efter fredagens overfald, hvor en 16-årig dreng blev sparket 5-10 gange i hovedet. Overfaldet fandt sted på stien mellem naturlegepladsen i Bangsboskoven og den røde port ved sansehaven. 

Læs også Dreng banket på legeplads: Du får flere tæsk, hvis du melder det til politiet

Den 17-årige dreng var vidne til overfaldet, men ligesom de mange andre unge mennesker, som befandt sig i området, greb han ikke ind, selvom den 16-årige ifølge den 17-årige flere gange råbte efter hjælp.

- Jeg holder mig gode venner med den gruppe, ellers ender det bare galt. Siger du noget forkert, vil de banke dig, så jeg skal ikke fucke med dem. De begår hærværk, tager stoffer, overfalder folk, sælger hash til især mindreårige indvandrere, og nogle af dem går også med knive, oplyser den 17-årige til Kanal Frederikshavn.

Han undrer sig over, hvorfor deres forældre ikke stopper dem. 

- Jeg fik en røvfuld af mine forældre, hvis jeg opførte mig sådan. Men jeg ved jo heller ikke, om deres forældre er klar over, hvad deres børn render og laver.

Lokalpolitiet i Frederikshavn påstår, at politiet patruljerer ekstra meget i de områder, hvor de unge hænger ud. En udmelding, som den 17-årige sætter spørgsmålstegn ved. 

Læs også Dreng banket på legeplads: Politiet havde kun en patruljebil til rådighed

- Jeg synes, det er begrænset, hvad vi ser til politiet. De har vist ikke så mange ressourcer. Jeg har set, de siger, de patruljerer mere ved Hånbæk, men jeg har kun set dem to-tre gange.

Den 17-årige bekræfter, at naturlegepladsen er ét af de steder, som er populære blandt unge i Frederikshavn. Han var selv taget derop med nogle venner i fredags. 

Jeg holder mig gode venner med den gruppe, ellers ender det bare galt. Siger du noget forkert, vil de banke dig, så jeg skal ikke fucke med dem. 

17-årig vidne.

- Det er ordentlige mennesker, der er i min gruppe, men vi kender selvfølgelig alle sammen nogen, som kender nogen, erkender den 17-årige.

De unge aftaler på Facebook, hvor de skal mødes, og naturlegepladsen er et hyggeligt sted, hvor de blandt andet kan lave bål. Ifølge den 17-årige kan der sagtens være aftener, hvor der ingen ballade er - også selv om den hårde gruppe er tilstede.

- Men de syv-otte drenge, jeg taler om, lever ellers et liv med bajere, stoffer og ballade hver dag, og derfor holder jeg mig fra dem.

Den 16-årige dreng, der fik tæsk af nogle drenge fra gruppen fredag aften, blev straks efter overfaldet truet af de to drenge, som overfaldt ham. Meldingen var ikke til at tage fejl af. Han vil få tæsk med et bat, hvis han melder overfaldet til politiet. Den 16-årige har meldt sagen til politiet, og ifølge den 17-årige er der ingen tvivl om, at det får den konsekvens, at der venter den 16-årige flere tæsk.