Boligforening vil have undersøgt om valget er foregået korrekt

Frederikshavn Boligforenings direktør, Kim Madsen, må trække sig fra Frederikshavn Forsynings bestyrelse, hvis det viser sig, at boligforeningen stemte ulovligt.

Det mener bestyrelsesformand Fie Mølholt, Frederikshavn Boligforening.

quote Er det forkert, at Kim Madsen har fået de stemmer, og så må han trække sig

Fie Mølholt, Frederikshavn Boligforening

Bestyrelsen i Frederikshavn Boligforening har bedt boligforeningens landsorganisation afklare, om Frederikshavn Boligforening har handlet ulovligt, da direktøren sidste år blev valgt til bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning.

- Har vi lavet noget forkert, er det klart, at vi tager konsekvensen heraf. Er det forkert, at vi har brugt de målere, er det forkert, at Kim Madsen har fået de stemmer, og så må han trække sig, siger Fie Mølholt.

Der manglede fuldmagt til stemmerne

Det såkaldte Forbrugervalg til Frederikshavn Forsyning er kommet i søgelyset, efter mediet Visbys Verden har afdækket, at Frederikshavn Boligforening har brugt 130 såkaldte herreløse målere til at stemme direktør Kim Madsen ind i bestyrelsen.

Ifølge den afdækning af sagen, som podcasten Visbys Verden har foretaget, står det klart, at Boligforeningen hverken havde fuldmagt til at bruge stemmerne eller havde orienteret de enkelte afdelinger eller beboerne om fremgangsmåden. Man havde kun orienteret om, at direktøren stillede op til valget. 

Direktør: Ingen kommentar

Direktør i Frederikshavn Boligforening, Kim Madsen, ønsker ikke at kommentere sagen, der nu undersøges af boligforeningens landsorganisation.

En aktindsigt afslører, at det ikke var beboerne i Frederikshavn Boligforening selv, der sidste år stemte til Forbrugervalget. Det var administrationen i Frederikshavn Boligforening, der på vegne af beboerne stemte - og boligforeningen stemte sin egen direktør ind.

Det er et valg, der afgør hvem der sidder i bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning A/S og forhandler på forbrugernes vegne om blandt andet vand og affald. 

quote Vi har ikke haft en reel chance

Christian Buhelt

Men det var slet ikke forbrugerne selv, der afgjorde valget. For Frederikshavn Boligforening stemte på vegne af sine lejere - uden at lejerne blev spurgt. Ligesom heller ingen andre havde kendskab til, at valget allerede var afgjort med stemmer fra boligforeningen.

170522 boligforening

Sagen ryster kandidater

Sagen ryster flere af de kandidater, som troede, at de stillede op til et almindeligt demokratisk valg.

- Vi har ikke haft en reel chance, det synes jeg ikke, siger Christian Buhelt, som er en af dem, der stillede op, men ikke blev valgt ind.

- Jeg troede, det var et forbrugervalg og kunne se, at der var mange spændende ting at arbejde med i bestyrelsen - blandt andet grøn omstilling, men jeg må sige, at det her minder lidt om en bananrepublik, forsætter han.

Han er ikke i tvivl om, at han havde frasagt sig pladsen i bestyrelsen, hvis han havde været Kim Madsen, med de oplysninger, som nu er kommet frem.

Udover medindflydelse på en række områder i Forsyningen, så aflønnes bestyrelsesposten også med 30.000 kroner om året.


Seneste nyt

fra Nordjylland