Seneste nyt:

Brand var påsat: 36-årig mand erkender at have sat ild til tøj

Branden i aftes på Sandvej i Frederikshavn er ifølge politiet påsat. En 36-årig mand er anholdt og sigtet for at have sat ild til etageejendommen.

Mandag aften udbrød der brand i en etageejendom på Sandvej i Frederikshavn. Nu viser det sig, at branden var påsat. 

Branden udbrød lidt over klokken 20, og Nordjyllands Politi anholdte kort efter en 36-årig mand for at påsætte branden. 

Der var sat ild til noget tøj i lejligheden, og den 36-årige forlod kort efter ejendommen. Politiet sendte straks en patrulje af sted, og det lykkedes patruljen at finde den 36-årige kort tid efter, at branden var opstået.

Han er nu sigtet for brandstiftelse. Manden blev fremstillet i et grundlovsforhør tirsdag kl. 13.00, og grundlovsforhøret endte med en varetægtsfængsling i foreløbigt 4 uger.

- Han har erkendt, at han satte ild til noget tøj, som han så smed i lejligheden. Derved sætter han ild til det her lejlighedskomplekt.

- Det gør efterforskningen noget nemmere, at vi nu ved, at vi skal koncentrere os om ham, oplyser senioranklager Torben Kaufmann Sørensen, Nordjyllands Politi.

Der bor fem polske og rumænske håndværkere i ejendommen i Sandgade, en sidegade til Søndergade. Ingen kom til skade ved branden. De personer, som opholdt sig i ejendommen, kom selv ud af bygningen.

- Vi sendte en ambulance derop for en sikkerheds skyld, men den bliver der heldigvis ikke brug for, fortalte vagtchef ved Nordjyllands Politi Bent Højgaard mandag til TV2 Nord.