00:52

Foto: Ib Wiliam Christensen

1 af 2

Butikker i Nordjylland skal se lyset og skifte pærerne

Der er penge at spare ved at udskifte de klassiske elpærer med LED-belysning. Over 200 nordjyske butikker får i uge 40 får besøg af LED-konsulenter

I de nordjyske butikkers travle hverdag, er udskiftning af lys ikke altid det, som kommer i første række. Derfor får over 200 butikker i Nordjylland i uge 40 besøg af såkaldte LED-konsulenter fra Energistyrelsen. De skal hjælpe butiksejerne med en udregning som viser, hvor mange penge der potentielt er at spare ved at skifte til LED-pærer.

- Det er vigtigt at skifte til LED-pærer, fordi det er lang bedre for vores miljø. Og så kan det også meget bedre betale sig rent økonomisk for butiksejerne, siger LED-konsulent hos Energistyrelsen Michael Jensen.

Onsdag var Michael Jensen på besøg i Nygaard Kaffe i Frederikshavn. Og her var de glade for konsulentens visit.

- Jeg synes, det er dejligt at der kommer konsulenter fra energistyrelsen rundt til os butiksejere. Det er vigtigt, at vi bliver husket på miljøet, også er det jo ikke tosset, når der også er penge at spare. Når jeg skal have skiftet lys, så bliver det helt sikkert LED, siger Poul Erik Ledet, som har ejet Nygaard Kaffe i mere end 20 år.