Byrådsmedlem efter udmeldelse: - Vi var ikke enige om, hvordan fremtiden skulle se ud

Foto: Arkiv

Det var interne uenigheder der førte til, at Peter E. Nielsen meldte sig ud af Det Konservative Folkeparti og efterlod Frederikshavn Byråd uden konservative repræsentanter.

Byrådsmedlemmet i Frederikshavn Kommune, Peter E. Nielsen, har fredag meldt sig ud af Det Konservative Folkeparti efter uenigheder internt i partiet.

- Den retning partiet ville, var ikke den retning jeg ville. Det er både den politiske retning og fremtiden. Den konservative bestyrelse mener, at der skal ske en foryngelse, og det er jeg ikke enig i, siger Peter E. Nielsen.

Peter E. Nielsens udmeldelse af partiet kommer i kølvandet på, at bestyrelsen i den konservative vælgerforening i Frederikshavn har besluttet at anbefale en anden spidskandidat til kommunalvalget i 2021. De peger på i stedet på John Henriksen.

Han vil ikke kommentere på, hvilke politiske forandringer det er, han er uenig i, men understreger, at han stadig står for det samme rent politisk.

- Jeg er jo konservativ af mit hjerte og har været det i 40 år. Jeg sidder på fjerde periode i byrådet i Frederikshavn, men jeg tilhører nok den mere bløde fløj, siger Peter E. Nielsen.

Vil det sige, at det er partiet, der har flyttet sig og ikke dig selv?

- Ja, det vil jeg mene. Jeg er den samme person, som da jeg gik ind i de konservative, og som da jeg blev valgt til Frederikshavn Byråd, uddyber han.

Fortsætter udenfor partierne

Med Peter E. Nielsens afsked efterlader det nu Det Konservative Folkeparti uden en repræsentant i byrådet. Selv mener han ikke, at han er blevet presset ud af partiet.

- Jeg synes, at presset er et grimt ord. Jeg er hverken en bitter eller sur mand. Vi var ikke enige i, hvordan fremtiden skulle se ud. De ville have noget fornyelse, så det var ikke mig, de ville bygge fremtiden på, siger han.

Peter E. Nielsen sidder i både plan- og miljøudvalget og økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune. De poster vil han fortsat besidde, selvom han nu ikke er tilknyttet et politisk parti.

- Nu skal jeg lige sunde mig, og så må vi se, hvad der sker. Jeg vil stadig passe mit byrådsarbejde, som jeg altid har gjort, men jeg har indtil videre ingen planer om at melde mig ind i andre partier, slutter han.

 

Forsiden lige nu