Skrald og affald på Palmestranden i Frederikshavn er fortsat et stort problem på den populære badestrand. Foto: Jesper Christiansen

Byt dit skrald til en slush-ice og hold Palmestranden ren

Palmestrandens Ishus har i samarbejde med Park og Vej og HavHeksene besluttet at gøre det nemmere for frederikshavnere og turister at holde stranden ren.

Elvin Frandsen, der er indehaver af Palmestrandens Ishus, er godt træt af, at der ligger og flyder på skrald på den populære badestrand i Frederikshavn. 

Derfor har han sat gang i et initiativ, der giver strandens gæster mulighed for at bytte en spand med indsamlet affald for en gratis slush-ice i ishuset. Det skriver Kanal Frederikshavn

Idéen fik Elvin Frandsen fra et ishus på Bornholm, som havde lagt et billede på Facebook med initiativet. Den idé tog Elvin Frandsen hurtigt til sig og skyndte at lave nogle skilte med samme budskab og smed derefter et billede af det på Palmestrandens Ishus' facebookside.

- Vi har fået rigtig meget respons på det opslag. Der har været den ene positive tilbagemelding efter den anden om, hvor god en idé det er. Faktisk har opslaget nået ud til mere end 66.000 mennesker, og 565 mennesker har delt det, så hvem ved, hvor langt det er nået ud, siger Elvin Frandsen til Kanal Frederikshavn.

Rengør legetøj og giver til børn

Efter Elvin Frandsen igangsatte initiativet, har Frederikshavn Kommunes afdeling Park og Vej samt HavHeksene kastet sig ind i projektet.

- Cirka 75 procent af alt udstyr og borde, bænke og blomsterkasser på og omkring Palmestranden og ishuset er i forvejen lavet af genbrugsmateriale. Så udover at folk kun kan komme og bytte en spand skrald for en slush-ice, bliver skraldet også genbrugt, siger Michael Nielsen fra Park og Vej til Kanal Frederikshavn.

- Store dele af det, der bliver efterladt på stranden, er strandlegetøj, tøj og sko. Alt sammen noget, som vi i fællesskab gør rent, og derefter gemmer vi legetøjet til næste gang, der kommer nogle børn.

Palmestrandens Ishus, HavHeksene og Park og Vej har desuden besluttet at danne foreningen "Palmestrandens Venner", så man sammen kan skabe de bedste rammer for badegæsterne og dermed også Danmarks reneste strand.

Michael Nielsen, Park og Vej, Anne Mette Rye, HavHeksene, og Elvin Frandsen, Palmestrandens Ishus. Foto: Kanal Frederikshavn