LIGE NU:

Corona-kuller: Løb et maraton rundt om sit hus

Rico Eiersted fra Strandby snuppede 422 omgange omkring huset på en 100 meter lang rute. Den lokale løbetosse tog en udfordring op og løb sammen med andre - hver for sig.

En lille bid på cirka fem meter af Lærkevej i Strandby lagde lørdag asfalt til et noget specielt maratonløb.

For på Lærkevej bor Rico Eiersted, der til daglig er løbsarrangør af blandt andet motionsløbet tværs over Vendsyssel, Coast 2 Coast. Men lørdag var det en noget kortere rute, der blev benyttet.

Faktisk var ruten kun på 100 meter og gik rundt om Rico Eiersteds hus.

- Jeg havde sat en start- og målportal op i haven, og så gik ruten ned forbi legehuset, hen til bålpladsen, henover terrassen, gennem garagen, hvor porten stod åben, og så lige en bue på fem meter ud på Lærkevej, som var markeret med kegler og minebånd. Og ned langs huset til mål i haven. Jeg havde målt ruten op, og den var nøjagtig 100 meter, siger Rico Eiersted, som også havde sørget for, at der var musik på ruten.

Sådan ser ruten ud, når gps-uret har registeret de 422 runder omkring huset i Strandby.
Sådan ser ruten ud, når gps-uret har registeret de 422 runder omkring huset i Strandby.

Nu lyder 100 meter omkring huset måske ikke af meget, men til gengæld løb Rico Eiersted turen 422 gange, og så taler vi lige pludselig om et maraton på 42 kilometer, som Rico Eiersted klarede i tiden 4 timer og 39 minutter.

- Jeg havde en clicktæller i hånden, så jeg kunne holde styr på, hvor mange omgange jeg havde løbet. Og der var jo mulighed for depot og toiletter for hver omgang, så det er sjældent, at der er 422 depoter og 844 toiletter til et maratonløb med kun én løber, lyder det med et grin fra Rico Eiersted.

Løber fra Horsens fik ideen

For han løb maratonløbet helt alene. I disse coronatider havde Rico Eiersted sammen med en række andre løbetosser fra hele landet taget imod en udfordring om at løbe alene rundt om deres hus med start lørdag klokken 09.

- Vi vil selvfølgelig hellere løbe sammen, men det går ikke i denne tid. For ikke at få corona-kuller var der en løber fra Horsens, som havde fået denne ide med at løbe sammen hver for sig, siger Rico Eiersted.

quote Vi vil selvfølgelig hellere løbe sammen, men det går ikke i denne tid. For ikke at få corona-kuller var der en løber fra Horsens, som havde fået denne ide med at løbe sammen hver for sig.

Rico Eiersted, løbetosse og løbsarrangør, Strandby

Det var dog ikke alle, der løb et helt maraton rundt om deres hus, og langt fra alle, der havde gjort så meget ud af det med start- og målportal og musik som Rico Eiersted, der i alt har løbet 92 maratonløb gennem tiden.

Han fortæller, at alle deltagerne gav 50 kroner til Hus Forbi, så de hjemløse i Danmark fik også noget ud af motionisternes anstrengelser.

Dagen derpå afviser Rico Eiersted, at haven har taget synderlig skade af de 422 runder, og han er heller ikke blevet rundtosset – men han indrømmer gerne, at naboerne sikkert har rystet på hovedet af lørdagens løbehalløj på Lærkevej i Strandby.

- Men de kender mig og mine skøre ideer, siger Rico Eiersted, som brugte lidt af søndagen på at løbe 21 kilometer – dog ikke rundt om sit hus.

Se video med Rico Eiersted, der løber en maraton rundt om sit hus i Strandby.