SENESTE NYT:

Coronasmitte fundet på Danish Crown efter omfattende test

En medarbejder på Danish Crown slagteriet i Sæby er smittet med coronavirus.

Fredag testede Danish Crown i Sæby 1000 medarbejdere for coronavirus i en omfattende test.

quote Vi har nu benhårdt fokus på at få slået en ring omkring de to medarbejdere.

- Per Laursen, Produktionsdirektør, Danish Crown Pork.

Søndag aften kom der svar på testene fra fredag. Testene viser, at en medarbejder i Sæby er testet positiv for coronavirus.

- Resultatet er desværre ikke nogen overraskelse med det stigende smittetryk, vi generelt ser i befolkningen lige nu, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

Danish Crown har nu i gang sat deres beredskab for at mindske smitten på slagteriet i Nordjylland.

- Vi har nu benhårdt fokus på at få slået en ring omkring de to medarbejdere ved at bede deres kontaktpersoner både privat og på arbejdspladsen om gå i selvisolation og lade sig teste efter myndighedernes anbefalinger, siger Per Laursen.

Ingen symptomer

Udover medarbejderen fra Sæby er en medarbejder på Danish Crown slagteriet i Horsens også testet positiv for coronavirus.

- Der er ingen af de to medarbejdere, der har symptomer på COVID-19, så begge blev overraskede, da de fik besked om, at de var testet positive. Derfor er risikoen for, at der er sket smittespredning til deres kollegaer heldigvis forholdsvis lille, siger Per Laursen.

Danish Crown er i tæt kontakt med myndighederne for at afklare, hvorvidt der skal testes bredt blandt medarbejderne på slagterierne i Sæby og Horsens i den kommende uge.