Foto: Iben Hedemann

Dansk keeper skal vogte høgenes mål

Frederikshavn White Hawks har fundet en ny mand til at vogte målet.

Det 20-årige keepertalent Thomas Lillie skal de kommende to år vogte målet fror Frederikshavn White Hawks. Det har klubben offentliggjort torsdag morgen.

Thomas Lillie skal udfylde hullet efter George Sørensen, der til den kommende sæson skifter Metalligaen ud med Almtuna IS i Allsvenskan.

Thomas Lillie skifter i den anden retning, i det han tager fra Sverige og tilbage til sit hjemland Danmark. Han har fået sin ishockeyopdragelse i Vojens, og har været på mål i syv kampe i Metalligaen for klubbens bedste hold. De seneste to år har han dog spillet for Växjö Lakeres i Sveriges bedste juniorrække.

Elite Nord Fredrikshavn, der er selskabet bag White Hawks skriver i en pressemeddelse, at de anser Thomas Lillie som et af de største danske målmandstalenter i øjeblikket, og at de vil sikre ham fortsat udvikling under de frederikshavnske trænere.

Thomas Lillie havde flere tilbud fra svenske klubber på hånden, men de var alle som backup på målmandsposten. I Frederikshavn bliver han førstevalg.

- Det er vigtigt for mig at komme til en klub hvor jeg skal være førstemålmand. Frederikshavn har været gode til at give unge målmænd chancen, og de stoler på dem og viser dem tillid. Det er en klub der tror på mine evner, så derfor tror jeg det er et godt sted jeg har valgt, udtaler Thomas Lillie i pressemeddelelsen.

Den talentfulde keeper er med i Frederikshavn fra om en uges tid når sommertræningen starter op. Han får trøje nummer 33.