LIGE NU:

Derfor er kronprins Frederik med ombord

Kronprinsen og Beha-familien har en fælles passion for at sejle, dykke, møde danskerne og fortælle danmarkshistorie. Når TV 2 sender ’Kurs mod danske kyster’ fra juli, kan danskerne se med, når kronprinsen er ombord på Wallenberg.

Et af de mange nye danske programmer, som TV 2 og TV 2 PLAY præsenterer for danskerne i sommeren 2020, er ’Kurs mod danske kyster’. Her sejler Mikkel Beha Erichsen og medlemmer af hans sejlerfamilie rundt i Danmark – og undervejs får familien et helt særligt besøg.

Den særlige gæst er nemlig kronprins Frederik, som er med på Wallenberg et par dage i det nordjyske, og som skal være en del af programmet under sejlads, dykning, besøg på interessante steder på land og under samtaler med de danskere, Beha-familien møder.

- I ’Kurs mod danske kyster’ gør vi i virkeligheden det, vi plejer. Vi har ikke lavet noget kongeligt program for kronprinsen, men vi deler den kærlighed, vi har til Danmark, med ham. Vi oplever Danmark fra søsiden, og ser de perler, vores land byder på, og vi går i land og taler med mange forskellige danskere. Vi har blandt andet besøgt nogle pensionerede fiskere, som på deres skønne dialekt fortæller om den tid, hvor de levede et hårdt og til tider farligt fiskerliv, fortæller Mikkel Beha Erichsen fra Wallenberg og fortsætter:

- Kronprins Frederik er bærer af Danmarks historie, og han er utroligt vidende om Danmark, som han har besøgt på land og fra Kongeskibet Dannebrog gennem hele sit liv. Han er en kæmpe kapacitet at have med ombord, når han giver os vigtige historiske rids af danmarkshistorien.

Kronprins Frederik og Mikkel Beha Erichsen har mødt hinanden flere gange gennem årene. Det skete blandt ved OL i Rio i 2016, hvor Mikkel Beha og sønnen Emil dækkede sejlsport for TV 2, og hvor kronprinsen kom forbi og blev interviewet.

Det var også kronprins Frederik, som på Naturhistorisk Museum i Aarhus i 2018 åbnede udstillingen ’Frihedens værksted’ om frihed og om Mikkel Behas far, eventyreren, forfatteren, filmmanden og kaptajnen Troels Kløvedal.

Skibet Wallenberg, som familien Beha og kronprinsen sejler med, er sat i stand på Jobi Værft i Strandby, som TV2 Nord besøgte i sommeren 2018 i forbindelse med byggeprojektet Wallenberg - et indslag du kan se herunder: