EU-valgplakater i Frederikshavn må blive hængende til efter folketingsvalget. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Dispensation: Valgplakater må blive hængende

EU-valgplakaterne får lov at hænge ekstra længe. Vejdirektoratet har besluttet, at de først skal tages ned på samme tid som valgplakaterne til Folketinget.

Normalt skal valgplakater være pillet ned senest otte dage efter valgdagen, men i Frederikshavn og flere andre kommuner gør de nu en undtagelse. Valgplakater fra EU-valget må blive hængende til otte dage efter folketingsvalget.

- Det har vi faktisk gjort af to årsager. Den ene er af trafikmæssige årsager, for der er jo ingen grund til, at folk skal ud og hænge i lygtepælene to gange, og så den anden er, at det er faktisk lidt svært for partierne, at komme til EU-plakaterne. De kan være røget langt op i masten, så det giver god mening, at vi først forlanger, de er fjernet otte dage efter folketingsvalget, siger valgansvarlig i Frederikshavn Kommune Marianne Lessèl til TV2 Nord.

Dermed skal EU-valgplakaterne først være fjernet fra lygtepælene i Frederikshavn Kommune senest torsdag den 13. juni. Samme dag, som der skal være ryddet op efter folketingsvalget.

Det er Vejdirektoratet, der står for reglerne i forhold til valgplakater. Vejdirektoratet har valgt at give kommunerne tilladelse til at lade plakaterne hænge, så der er mindst muligt postyr om nedtagningen.

- Vi synes, det er fair over for partierne, at de kun skal gøre det en gang, når de nu skal tage dem ned her efter folketingsvalget, forklarer Marianne Lessèl fra Frederikshavn Kommune.

Den valgansvarlige i Frederikshavn Kommune påpeger desuden, at det naturligvis kun gælder de plakater, som hænger lovligt. De ulovlige skal stadig væk med det samme.