LIGE NU:

Dom i drabssag: 65-årig mand skal 12 år i fængsel for knivdrab

Den 65-årige Michael Robert Christensen skal afsone en straf på 12 års fængsel for drabet på en 70-årig kvinde fra Frederikshavn. Det har Retten i Hjørring tirsdag eftermiddag besluttet.

Den 65-årige mand blev tirsdag kendt skyldig i manddrab, da straffesagen mod ham var for et nævningeting, der efter votering senere på dagen nåede frem til, at den ældre mand skal 12 år i fængsel.

11 nævninge stemte for 12 års fængsel, mens en enkelt nævning mente, straffen skulle være 11 års fængsel. 

Den 65-årige Michael Robert Christensen modtog ifølge TV2 Nords reporter på stedet dommen med bøjet hovede og foldede hænder. Det er endnu uvist om den dømte vil anke afgørelsen, idet han i samråd med sin forsvarsadvokat har udbedt sig betænkningstid.

Dommeren forklarede iøvrigt, at man ikke havde fundet grundlag for at sænke straffen af hensyn til den dømtes alder, idet sagens karakter er så alvorlig, som den er. 

- Min klient er groggy

Den 65-åriges forsvarer Nicolai Horn fortæller umiddelbart efter dommen, at hans klient er temmelig groggy i øjeblikket.

- Det var ikke det, han havde regnet med eller håbet på. Han skal lige sunde sig og har derfor udbedt sig betænkningstid med hensyn til at modtage eller anke dommen, lyder det fra forsvarsadvokaten.

Anderledes lyder det fra politiets anklger.

 - Jeg er som anklager godt tilfreds med, at nævningetinget har fulgt min påstand og dømt i overensstemmelse med anklageskriftet, lyder det fra anklager Mathias Andersen, Nordjyllands Politi, som tilføjer, at strafudmålingen på 12 års fængsel er i overensstemmelse med retspraksis på området.

Se videoen: Anklager Mathias Andersen og forsvarer Nicolai Holm. Foto: Ivan Hansen

Erkendte

Den nu dømte har tidligere erklæret sig uskyldig i drabet på sin tidligere veninde, men erkendt, at han den 24. oktober sidste år stak en 70-årig kvinde to gange i halsen, da de begge sad i hendes bil på parkeringspladsen ved Teglgårdsvej i Frederikshavn, hvor de begge boede.

Kniven havde manden købt kort forinden i den nærliggende Føtex, hvor han også mødte den nu afdøde kvinde. Han fik hende til at køre sig hjem i hendes bil, og det var således der, knivdrabet fandt sted.

De to havde gennem et stykke tid set en del til hinanden, men i dagene op til det fatale møde, var der ikke den samme kontakt. Manden havde fået polititilhold mod at kontakte den 70-årige kvinde. Tilholdet var givet, efter kvinden og hendes børn havde følt sig stærkt chikaneret af manden.

Flyttede fra hjemmet

Den 70-årige kvinde boede i dagene op til drabet ikke længere på sin adresse tæt på gerningsstedet. Det fortalte, den nu afdøde kvindes døtre og veninde, da de var indkaldt som vidner i sagen, og de fortalte, at de sammen med den 70-årige kvinde var blevet enige om, at hun ikke længere skulle bo i samme område, som den 65-årige mand, der nu er tiltalt for drabet på hende.

Kvinden flyttede derfor midlertidig hen til veninden, mens hun og familie og veninde gik i gang med at søge ny bolig til hende. Ifølge anklager i sagen, Mathias Andersen, boede den nu afdøde i dagene fra søndag og frem til drabsdagen onsdag hos veninden et sted i Frederikshavn.

 

 

Hun var bange

Den 70-årige kvinde virkede ifølge vidnerne ved siden af sig selv, hun virkede bange for den 65-årige mand, der boede i samme opgang som hende og virkede rystet over, at han blev ved at chikanere hende. 

Det var vidnernes opfattelse, der var sket noget i forholdet mellem den nu afdøde og den nu drabstiltalte i dagene op til, den 70-årige kvinde besluttede sig for at flytte fra sit hjem. Hun skulle have gjort forholdet endeligt forbi og have gjort det klart for den 65-årige mand, at de ikke længere skulle ses.

Den 65-årige mand har tidligere forklaret, at han og den nu afdøde havde set en del til hinanden op til gerningstidspunktet. De havde haft et forhold, som ifølge ham kunne kategoriseres som mere end naboer og venner.