Arkivfoto. Foto: Joakim Brader

Elling-Sagen: I dag falder der dom

Fredag eftermiddag falder der dom i den helt specielle sag fra Elling, hvor to mænd er tiltalt for vold, og også voldsofferet er på anklagebænken.

Det er i dag, fredag, der falder dom i den opsigtsvækkende sag fra Elling, hvor en 36-årig mand blev fundet gennembanket og overhældt med benzin i sin egen varebil tilbage i oktober måned sidste år.

Sagen har været for Retten i Hjørring i fire uger, og tirsdag i denne uge blev skyldsspørgsmålet udmålt. To mænd på henholdsvis 41 og 49 år blev kendt skyldige i forsøg på manddrab, mens deres offer, en 36-årig mand, også blev kendt skyldig i vold mod sine overfaldsmænd.

I dag skal der så afsiges dom. Står det til anklageren, Peter Rask, skal den 49-årige have en dom på otte år i fængsel. Den 49-åriges forsvar, Nicolaj Horn, håber på en noget mildere straf. Han går efter, at dommene nedsættes til fire år.

I Retten i Hjørring ligger Nicolaj Horn vægt på, at dommen skal formindskes, da det var den 36-årige, der startede slagsmålet, og at der ikke blev sat ild til det benzin, der var hældt ud over den 36-årige mand, samt at den 49-årige ikke kørte den 36-årige væk i varebilen.

Ask Groth, der er forsvarer for den 41-årige mand, som også er kendt skyldig i forsøg på manddrab, går også efter en mildere straf til tiltalte. Han mener, straffen skal nedsættes, da den 41-årige reagerede i nødværge, og derefter var i oprørsk tilstand.

Det er en helt speciel sag, som hverken forsvarerne eller anklager har set lignende før. Det skyldes blandt andet, at ofret, den 36-årige, selv sidder på anklagebænken. Hans forsvarer, Rasmus Amandusson, går efter en betinget dom, da han mener, den 36-årige allerede har betalt sin straf. Med tre kraniebrud og stik i maven har han lidt under drabsforsøget, siden episoden fandt sted. 

Domsafsigelsen falder i dag, fredag, klokken 14:30.