LIGE NU:

Energivirksomhed i Frederikshavn fyrer 39 medarbejdere

Energivirksomheden MAN Energy Solutions, der blandt andet har afdelinger i Frederikshavn fyrer knap 4.000 medarbejdere – 39 af medarbejderne i Frederikshavn. Det oplyser de i dag til Kanal Frederikshavn.

- Det er en træls dag på "den gamle Diesel-fabrik", men jeg tror, at alle kolleger, som har været tæt på dette forløb ved, at vi har gjort, hvad vi kunne for at minimere afskedigelser. Men efter nøje at have analyseret og vurderet situationen gennem de seneste måneder, står firmaet nu i en situation, hvor det desværre er nødvendigt at justere kapaciteten.

Sådan har Vice President og Site Manager i MAN Energy Solutions Frederikshavn, Poul Knudsgaard, netop udtalt til Kanal Frederikshavn, efter det er kommet frem, at virksomheden fyrer 39 medarbejdere i Frederikshavn.

Energivirksomheden oplyste tidligere på året, at man ville fyre knap 4.000 ud af 14.000 medarbejdere på verdensplan, og at 270 af fyringerne ville finde sted i Danmark. Nu effektueres 59 af fyringerne, mens man forventer, at det reelle antal fyringer på sigt vil være mindre end 270, da man forventer en naturlig afgang. Poul Knudsgaard kan dog ikke afvise, at antallet af fyringer vil stige.

- Vi kan desværre ikke udelukke, at der vil komme flere afskedigelser i løbet af de næste tre år, selvom vi vil gøre alt for at undgå det, siger Poul Knudsgaard til Kanal Frederikshavn.

Energivirksomheden beskæftiger 2.100 ansatte i Danmark. Udover de 39 fyringer i Frederikshavn, forsvinder også 12 stillinger i København og 8 i Holeby på Lolland.