LIGE NU:

Energi-virksomhed nedlægger knap 4.000 stillinger: Kan betyde afskedigelser i Frederikshavn

MAN Energy Solutions skriver i en pressemeddelelse, at de nedlægger 3.000 stillinger i Tyskland og 950 stillinger i andre lande. Hvordan det vil påvirke afdelingerne på Niels Juels Vej og havnen i Frederikshavn er endnu uvist.

Direktionen i MAN Energy Solutions har vedtaget en fremtidsplan, som skal sikre, at virksomheden også fremover kan klare sig i konkurrencen på markedet. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra den tyske virksomhed, skriver Kanal Frederikshavn.

Der skal opnås besparelser for ca. 3,4 mia. kr., og derfor nedlægges 3.000 stillinger i Tyskland og 950 stillinger i andre lande. Pressemeddelelsen nævner ikke, hvordan den nye strategi vil ramme medarbejderne i Frederikshavn. Det er blandt andet coronakrisen, der har haft stor negativ indflydelse på forretningen. 

- Vi er nødt til at indstille os på vanskelige markedsvilkår i en længere periode. Coronapandemien har ramt vigtige forretningsområder som krydstogtbranchen hårdt, og vi forventer ikke at være tilbage på niveauet inden krisen før i 2023. Med den nye plan reagerer vi på den negative markedsudvikling og giver MAN Energy Solutions et bedre grundlag for at kunne reagere på markedsændringer fremover, fortæller koncerndirektør i MAN Energy Solutions, Uwe Laube, i pressemeddelelsen.  

Der er allerede forhandlinger med medarbejderudvalget om konsekvenserne for medarbejderne.

- Konsekvenserne af coronapandemien for vores markeder gør det nødvendigt at handle hurtigt. Derfor er der et stort tidspres, når virksomheden og medarbejdernes repræsentanter skal forhandle. De centrale mål for os er at forbedre vores strukturer og realisere sparekravene. Her vil vi meget snart tage fat på forhandlinger med medarbejdernes repræsentanter om mulige løsningsmodeller, forklarer HR-direktør i MAN Energy Solutions, Martin Rosik i pressemeddelelsen. 

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden