LIGE NU:

Faldende, men tilfredsstillende resultat i Nordjyske Bank

Faldende omkostninger og et øget pres på indtjeningen er blandt overskrifterne i Nordjyske Banks regnskab for første kvartal.

På bundlinjen står der 41 millioner kroner i overskud før skat, men Nordjyske Banks regnskab for første kvartal 2016 gemmer på meget mere end som så.

Resultat før skat, basisindtægter og basisindtjening er alle på et lavere niveau end man så i regnskabet for første kvartal 2015 og alle dele er udtryk for at blandt andet lavere renter, stigende konkurrence og færre konverteringsindtægter lægger pres på bankerne.

- Det er klart, at vi godt kunne ønske os en bedre indtjening, men vi mener, at det er et acceptabelt niveau på nuværende tidspunkt og med de mange udfordringer in mente. Vi mener, at vi er godt på vej og er da også fortsat komfortable ved de udmeldte tal for hele året, siger bakdirektør Claus Andersen, der kan konstatere at synergieffekterne fra fusionen med Nørresundby Bank nu viser sig.

Driftsudgifter og -afskrivninger falder med 10 millioner til 134 millioner og giver en samlet basisindtjening på 71 millioner mod 103 millioner i første kvartal 2015.

Landbrugssektoren er et problembarn for de nordjyske banker, og Nordjyske Bank er ingen undtagelse. I første kvartal 2016 nedskriver banken aktiver i mælke- og svinebedrifter med 43 millioner.

- Vores markedsområde er Nordjylland, og her er fødevaresektoren så langt det største erhverv. Men det får os altså ikke til at ryste på hånden. Vi skal være her for vores nordjyske kunder i medgang og modgang, og vi anser vores nuværende eksponering mod dansk erhvervslandbrug på 9,7 procent som et passende niveau, sigeer Claus Andersen.

Generelt udvikler bankens primære markedsområde sig positivt. Ledigheden er faldende, og boligpriserne er stigende, og det er vigtige nøgletal i relation til nordjydernes reelle og oplevede økonomiske situation:

- Går det godt i Nordjylland, går det også godt for Nordjyske Bank, og derfor er det glædeligt at konstatere, at Nordjylland i første kvartal 2016 står for det største fald i ledigheden i landet, og at boligpriserne har været markant stigende de seneste 12 måneder. Denne positive udvikling giver tryghed og øger lysten til forbrug og investeringer, konstaterer Claus Andersen.

Aalborg driver som landsdelens hovedstad en stor del af udviklingen. Det skyldes ikke mindst en relativ høj befolkningstilvækst, der de seneste fem år netto har resulteret i 11.500 flere indbyggere. Denne udvikling forventes at fortsætte, og derfor skal der blandt andet bygges mange nye boliger:

- Vi har en lang tradition for at samarbejde med både de almene boligforeninger og private bygherrer, og efter fusionen kan vi løfte en endnu større andel af de finansieringsopgaver, der venter. Her har vi alene inden for det seneste halve år givet tilsagn til en række store projekter, der tilsammen udgør et finansieringsbehov på en halv milliard kroner, forklarer han.

Bankens fastholder sine forventninger til 2016, som lyder på en basisindtjening i intervallet mellem 300 og 350 millioner kroner. Derudover forventer banken fortsat, at nedskrivninger på udlån og garantier vil være i niveauet 145 millioner kroner, hvilket er forbundet med stigende usikkerhed relateret til landbrugets udfordringer.

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

billede 4 solgaven

gallery Flere smittede på plejecenter: Nu skal personalet lyntestes før de møder

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

billede 4 solgaven

gallery Flere smittede på plejecenter: Nu skal personalet lyntestes før de møder

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

Til forsiden

Til forsiden