LIGE NU:

Fik familiemedlemmer til at spytte i kassen: Elever skaffede donation til Barnets Blå Hus

Eleverne fra Frydenstrandskolen i Frederikshavn løb for en sag, da der før efterårsferien var Skolernes Motionsdag. Det har kastet en donation til Barnets Blå Hus af sig.

"Så bedstefar, nu kan du godt finde 'muldvarpen' frem!"

Sådan har det måske lydt i flere frederikshavnske hjem i efterårsferien. Da eleverne i fjerde til syvende klasse på Frydenstrandskolen i Frederikshavn deltog i Skolernes Motionsdag før efterårsferien løb de nemlig for en sag. Takket være sponsorater fra familiemedlemmer samlede de penge ind til Barnets Blå Hus i Frederikshavn.

Barnets Blå Hus fortæller i en pressemeddelelse, at elevrådet på skolen havde valgt, at det årlige motionsløb ikke kun skulle handle om at løbe mange kilometer, men også at samle penge ind til at hjælpe børn og unge, der har det svært.

Løb næsten 14.000 kroner ind

Elevrådet besluttede sig derfor for at støtte Barnets Blå Hus i Frederikshavn, som er et støttetilbud til børn og unge fra hjem med alkohol- og stofmisbrug og deres familier.

- Vi ville rigtig gerne støtte noget lokalt, og så valgte vi Barnets Blå Hus, siger Mads, som er medlem af skolens elevråd.

Eleverne løb på en rute ved Palmestranden i Frederikshavn, og for hver kilometer, der blev løbet, sponserede elevernes familier mellem en og fem kroner. Alle elever måtte have op til fem sponsorer.

I alt lykkedes det eleverne at løbe hele 13.769 kroner ind, som går ubeskåret til Barnets Blå Hus' arbejde.

- Vi blev meget glade, da vi fik at vide, børnene på Frydenstrandskolen ville samle ind til os ved at lave motionsdagen om til et sponsorløb. Det er jo fantastisk, når børn hjælper børn. Og også stort, at elevernes netværk valgte at støtte op om børnenes fine projekt, siger Anna Marie Thusgaard, som er terapeut i Barnets Blå Hus.

I Danmark sidder der ifølge Barnets Blå Hus i gennemsnit en til to elever i hver skoleklasse, som har en far eller mor med et alkoholmisbrug.