LIGE NU:

Fodboldformand går forsigtighedens vej: Vi har så mange forholdsregler

Formand for fodboldklubben Bangsbo Freja rettede hurtigt henvendelse til klubbens egne folk, modstandere og dommere, da han fik beskeden om, at en spiller var testet positiv med coronavirus.

En U14-fodboldkamp på Bangsbo Frejas baner har fået Frederikshavn Kommune til at hjemsende 12 skoleklasser på fem forskellige skoler i kommunen.

En enkelt spiller fra en kamp i weekenden er nemlig testet positiv med Covid-19, og nu vil både Frederikshavn Kommune, skolerne og den lokale fodboldklub være helt sikre på, at smitten ikke breder sig. 

- Det er selvfølgelig en træls sag at blive sat i forbindelse med, siger Jan Nymark, bestyrelsesformand i Bangsbo Freja.

Jan Nymark fik tirsdag eftermiddag besked om, at en U14-spiller i klubben var smittet. Med det samme kontaktede han klubbens egne folk, modstanderhold og de dommere, der i forbindelse med weekendens kamp kan have haft nær kontakt med den smittede spiller.

- Og allerede i går (tirsdag, red.) når vi så at aflyse træning for U14 og har ligeledes aflyst deres træning for resten af ugen og i hvert fald til og med mandag i næste uge, forklarer Jan Nymark.

Også weekendens U14-kampe for Bangsbo Frejas vedkommende er aflyste.

 

Kontakt til 12 forskellige klasser

Den smittede spiller går til dagligt på Privatskolen i Frederikshavn. Men han har holdkammerater fra flere andre skoler i kommunen, og derfor er i alt 12 klasser fra fem forskellige skoler i Frederikshavn Kommune hjemsendt. Det drejer sig om Bangsbostrand Skole, Frydenstrand Skole, Nordstjerneskolen, Dybvad Skole og Sæbygårdskolen.

- Altså de er jo på samme hold som den her elev, og de har også trænet sammen op til kampen. Det er derfor, vi reagerer. Hvis nu der bare er en af de her elever, der er smittet, så handler det om at få stoppet det, siger Anette Nedermark, skolechef i Frederikshavn Kommune.

Det er dog fortsat kun en enkelt elev, der har testet positiv for coronavirus. Men ud fra et forsigtighedsprincip har kommunen altså valgt at hjemsende og hjemmeundervise de 12 skoleklasser, hvorfra nogle elever har spillet fodbold med den smittede elev.

- Den eneste, der er konstateret smittet nu, er eleven fra Privatskolen. Der er ikke nogle af de andre, der er konstateret smittet. Det er vigtigt at slå fast. Vi har gjort det ud fra et forsigtighedsprincip, siger Anette Nedermark.  

Mange forholdsregler i fodboldklubber

I forbindelse med genåbningen af breddeidrætten og udendørs idræt som eksempelvis fodbold har myndighederne udsendt en række vejledninger, som klubberne skal følge.

- Vi har så mange forholdsregler i klubben – og i alle andre klubber også – med at vaske materialer af, holde afstand til træning og møde ind på præcis det træningstidspunkt, man skal, forklarer formand Jan Nymark, der understreger at klubben gør alt for at leve op til vejledningerne.

Fodboldens coronaregler.
Fodboldens coronaregler.
Foto: DBU

Men selvom klubben tager sin forholdsregler, ønsker både de og kommunen at være på den sikre side.

- Når man spiller fodboldkamp, er man jo i nærkontakt, og man sveder, og kropsvæsker kan blive overført. Så vi vurderer, at der kan være en højere risiko. Og når man går ind og kigger på Sundhedsstyrelsens retningslinjer, så er der nogle af de der situationer, hvor man dyrker motion og sport, hvor der er en højere risiko, forklarer skolechef Anette Nedermark.

Nu skal de elever, der har spillet fodbold med den smittede elev, testes for coronavirus. Tester de positivt, skal resten af eleverne i de hjemsendte klasser testes. 

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja samt Simon Gasberg som er målmand, anfører og bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

play Nordjysk pokalsensation: - Giv os AaB i næste kamp

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

Til forsiden

Til forsiden