Frederikshavn Blackhawks vinder pokalfinalen

Floorballklubben Frederikshavn Blackhawks skulle søndag forsøge at snuppe den anden herre pokaltitel i træk, efter at have slået Hvidovre Attack Floorball Club ud i semifinalen. Modstanderne var Sund Seahawks.

De danske mestre fra Frederikshavn Blackhawks jagtede søndag endnu et trofæ til klubben, da dette års Final 4 pokalfinale skulle spilles i Arena Nord i Frederikshavn.

På holdets facebookside blev der lagt op til den helt store fest allerede fra morgenstunden:

Blackhawks kom da også virkelig godt fra start i første periode, da Nicolai Flyvholm bragte holdet foran 1-0 efter kun 3 minutter. Kort efter skulle der jubles igen. Rasmus Larsen scorer til 2-0, og Frederikshavn Blackhawks viser hurtigt, hvorfor de lige er blevet danske ligamestre.

Efter den hæsblæsende start kommer Sunds Seahawks bedre med i kampen, og Kristoffer Handgaard reducerer til 2-1 med otte minutter tilbage af første periode, men det blev ikke til mere i de første 20 minutter.

Fortsat højt tempo

Frederikshavn Blackhawks kommer endnu engang tordnende ud fra omklædningsrummet, og Victor Gade bringer dem foran 3-1 efter 22 minutter. Men ligesom i frederikshavnernes semifinale mod Hvidovre Attack, kommer Sunds Seahawks hurtigt tilbage og reducerer kort efter til 3-2 på mål af Mikkel Skov.

Efter en halv time er der et stop i spillet, da dommer Troels Arpe-Strøm må gå ud med en skade. Mon det er det høje tempo, der har sendt dommeren til tælling?

Med 33 minutter spillet bringer Blackhawks sig igen foran med to mål, da Søren Bjerregaard scorer til 4-2. Derefter skulle der kun gå et lille minut før føringen blev udbygget yderligere, da Niklas Andersen scorer til 5-2 for Frederikshavn Blackhawks.

Inden anden periodes afslutning når Anton Madsen og Dennis Torp at bringe Blackhawks foran både 6-2 og 7-2, inden Anton Madsen igen scorer til pausestillingen 8-2. De fremmødte Blackhawks-fans kan for alvor begynde at spotte guld-regnen i horisonten.

Komfortabel sejr

I tredje periode reducerer Mikkel Skov til 8-3 for Sunds Seahawks efter 43 minutter. Det sker efter, Blackhawks' Rasmus Bengtsson minuttet inden har fået en to minutters udvisning for obstruktion.

Sunds Seahawks kommer til flere chancer i tredje periode, men ind vil bolden ikke. Sunds har desperat brug for mål, så med syv minutter tilbage af kampen trækker de målmanden ud for en ekstra spiller, men der kommer intet ud af det.

Blackhawks holder godt i bolden resten af kampen, og Sunds får ikke lov til at sætte spillet. Med 13 sekunder tilbage scorer Morten Handgaard til 8-4 for Sunds, men det er alt for sent.

Kampen ender 8-4 til Frederikshavn Blackhawks, der for andet år i træk bliver danske pokalmestre. Sæsonen ender derfor med en vaskeægte double til frederikshavnerne, der tidligere på måneden vandt DM-guld.