Frederikshavn Forsyning om Remondis: Hvis ikke de overholder kontrakten - så vanker der

Frederikshavn Forsyning og deres advokat er lige nu i gang med at kigge på deres muligheder i forhold til fremtidigt samarbejde med renovationsfirmaet Remondis.

Borgerne i Frederikshavn Kommune har ikke fået afhentet deres affald siden tirsdag i sidste uge, da renovationsarbejderne nedlagde arbejdet i en uoverenskomststridig arbejdsnedlæggelse. 

Vi har ikke fløjlshandskerne på længere, nu vil vi se resultater.

Jens Hedegaard Kristensen, Formand, Frederikshavn Forsyning

Det er Frederikshavn Forsyning, der har ansvaret for opgaven, men den er udliciteret til tyske Remondis. Det samarbejde vil Frederikshavn Forsyning nu genoverveje. 

- Det skuffer os virkelig, at de ikke kan leve op til det, vi har aftalt. Hvis de mener, de får for lidt for det, så er det os, de skal have fat i. Lige nu kører de jo konflikten mod de andre, fortæller Jens Hedegaard Kristensen, der er formand for Frederikshavn Forsyning. 

Konflikten har fået Jens Hedegaard Kristensen til at tage fat i forsyningens advokater, der nu skal se på, hvilke muligheder Frederikshavn Forsyning har fremadrettet. 

- Vi er ved at finde ud af, hvad det er, vi skal gøre. Men jeg kan love dig, at vi har ikke fløjlshandskerne på længere, nu vil vi se resultater. Hvis ikke vi finder en løsning, så skal vi have en kæmpe erstatning, og vi skal have en ny leverandør. Hvis de ikke kan overholde kontrakten så vanker der, fortæller Jens Hedegaard Kristensen. 

Læs også 3F har aldrig oplevet lignende: Nu samler tillidsmanden skrald alene

Skuffet over håndtering af konflikten

Udover at firmaet ikke længere lever op til den aftale, de har lavet med kommunenen, så har de ikke været samarbejdsvillige overfor medarbejderne, der har forsøgt at starte en dialog. Remondis har nægtet at afholde møder med de ansatte, så længe de ikke arbejder, mens de ansatte ikke vil gå i arbejde før, de får et møde. 

- Det, synes jeg, signalerer, at Remondis ikke går efter en løsning. Hvis de ikke vil løse opgaven, så vil vi selv gøre det, fortæller Jens Hedegaard Kristensen, der tilføjer, at de lige nu forhandler med Remondis i forhold til en overtagelse af arbejdet. 

- Men det vil jeg ikke forhandle gennem TV2 Nord, fortæller Jens Hedegaard Kristensen. 

Remondis overtog renovationsopgaven i Frederikshavn Kommune i efteråret 2018, da de købte selskabet MS Larsen, der tidligere havde opgaven. 

Remondis oplyser til TV2 Nord, at de ikke vil kommentere på arbejdsnedlæggelsen. 

Læs også Strejkende renovationsarbejdere: Vi håber på jeres forståelse