Frederikshavn vandt 5-3 over Herning

Frederikshavn White Hawks vandt tirsdag aften på hjemmebane 5-3 over Herning.

Det blev til sejr for hjemmeholdet, da høgene tog imod gæsterne fra Herning.

Senest Herning gæstede Frederikshavn, vandt de 3-1. Derimod har White Hawks vundet begge kampe i Herning - senest med de tre tidligere Herning-spillere Frank, Lauridsen og Linnet i målscorerrollen. Så spørgsmålet var, om Herning skulle snuppe den fjerde udesejr ud af fire mulige, eller skulle de tre tidligere Herning-drenge på høgemandskabet blive kampafgørende på hjemmebane denne gang?

Fra start var det svært at få svar på i en rodet affære uden de store chancer, men med et overtag til Herning, skriver kanalfrederikshavn.dk. Først efter otte minutters spil, da Marcus Pedersen tog en roughing-udvisning i angrebszonen, kom der en smule tænding på.  Med seks minutter igen af perioden var det, som om fanden tog ved Mathias Bau, der alene snød tre Herning-spillere og satte pucken resolut op i målhjørnet, oplyser kanalfrederikshavn.dk.

Frederikshavns Nick Olesen scorede næste mål, og to-måls føringen satte straks i gang i de 1254 tilskuere.

Hjemmeholdet lagde også det største pres fra anden periodes start, der skulle dog gå 12 minutter, før kampens tredje mål faldt, og det var igen til hjemmeholdet. Endnu engang med Mathias Bau som ophavsmand.

White Hawks lagde ud i undertal i sidste periode, men det fik gæsterne ikke meget ud af. De havde i øvrigt valgt at skifte målmand i pausen og sat andenkeeper Mathias Andersen i kassen frem for Simon Nielsen. Han kunne dog ikke gøre meget ved en flyvende Bau - kampens bedste spiller - da han efter fem minutters spil blev dobbelt målscorer.

Hvis ikke den scoring snørede sækken, så gjorde Nick Olesens anden scoring det i powerplay med otte minutter igen. Her var Olesen hurtig over sin egen retur og slog den ind bag Mathias Andersen. Herning fik dog pyntet på resultatet til allersidst. Og i kampens sidste minutter lykkedes det Herning at scorer tre mål.

På fredag venter der White Hawks en svær udekamp mod SønderjyskE på fjerdepladsen. Næste hjemmekamp er om en uge, hvor Gentofte gæster Frederikshavn.