LIGE NU:

Frederikshavns borgmester jubler ikke over en nul-løsning

Med udsigten til en status quo eller nul-løsning i Frederikshavn efter offentliggørelsen af regeringens forsvarsforlig jubler borgmesteren ikke, men er tilfreds.

Det er en afklaret borgmester, Birgit Hansen, i Frederikshavn, der i dag i forbindelse med offentliggørelsen af regeringens forsvarsforlig forholder sig til udsigten til, at der hverken bliver givet eller taget fra en af de største aktiver i byen, nemlig Flådestationen.

- Det kan vi være nogenlunde tilfredse med, vi jubler ikke, men vi havde frygtet det, der var værre. Med en nul-løsning kan vi sige, at vi har afvæbnet en massakre, siger Birgit Hansen (Soc.Dem.).

Flådestationen er af overordenlig stor betydning for hele Frederikshavn Kommune, der er 1600 ansatte og hele 40 procent af kommunens indtægter kommer qua Flådestationens placering. 

- Hver en arbejdsplads betyder noget for os, det betyder noget for hver enkelt ansatte og i særdeldes for Frederikshavns udvikling og bosætningsstrategi, siger Birgit Hansen.

Hun havde naturligvis gerne set flere arbejdspladser tilført til kommunen, men hun er tilfreds med ikke at miste nogen efter måneders lobby-arbejde med at gøre opmærksom på flådestationens værdi for ikke bare Frederikshavn, men for hele landet. 

- Der ligger naturligvis strategiske og militære overvejelser bag forliget, overvejelser der rækker langt ud over Frederikshavns position, og der var på et tidspunkt i arbejdet op til forliget, at jeg synes, mange trak meget mod øst og mod Korsør, og så vil jeg sige, at vi har arbejdet hårdt for at sikre en balance mellem øst og vest i Danmark, en god balance, som jeg synes, ser ud til at være lykkedes, siger Birgit Hansen, der tilføjer, at hun naturligvis ønsker Slagelse Kommune tillykke med, at der - modsat Frederikshavn - nu bliver tilført arbejdspladsen til Flådestationen i Korsør.