02:04

Restauratører aner ikke, om de skal overholde støjregler fra 2017, eller om der er nye på vej. Politikerne trækker tiden, mener ejeren af Skagen Fiskerestaurant.

Frustreret restauratør afventer kommunen: Kommer der nye regler i 11. time - igen?

Skagen Fiskerestaurant er i fuld gang med at forberede sig til den kommende sæson, men er usikre på, hvilke regler for støj, der kommer til at gælde.

Jesper Winter er manden bag Skagen Fiskerestaurant og hver sommer flokkes lokale og turister om hans restaurant. Lune stjerneskud, kolde fadøl og masser af god musik er blandt trækplastrene, men netop musikken bøvler Jesper Winter med.

Sidste år modtog Skagen Fiskerestaurant henover sæsonen tre politianmeldelser for, i forbindelse med koncerter på restauranten, at have overtrådt Frederikshavn Kommunes støjregler. Årsagen til, at Jesper Winter spillede højere musik end tilladt var, ifølge ham selv, at de lokale politikere, da Jesper Winter allerede havde booket bands til sæsonen, undlod at lave om i de dispensationsregler som man ellers havde arbejdet på i månedsvis. 

Læs også Skagen-restaurant politianmeldt for tredje gang: - Mister jeg min bevilling?

Nu står en ny sæson snart for døren og Jesper Winter er allerede i gang med forberedelserne. Der skal bookes musikere, der skal laves menukort og så skal restauranten have bygget lydmure, der kan dæmme op for den støj, der sendes i retning mod Skagen by, når der skrues op for musikken. Men om det er nok, eller om Jesper Winter igen - uforvarende - kan ende med at bryde støjreglerne, ved han ikke. Det nye Plan- og Miljøudvalg, der trådte til efter kommunalvalget, har nemlig ikke færdigbehandlet de regler, der skal gælde for den kommende sæson.

- Det er snart 1. marts og vi har intet hørt om, hvordan vi skal forholde os, siger Jesper Winter.

- Vi er nødt til at forholde os til de regler, der blev besluttet sidste år, og det gør vi også. Vi håber bare ikke, at reglerne, ligesom sidste år, bliver forværret i 11. time, for så står vi med et problem, fortsætter han.

Læs også Dennis Knudsen blander sig i støjdebat: - Hvad sker der, Skagen?

Udvalget har sagt, at de vil se på reglerne, men de har endnu ikke besluttet noget. Det sker først i marts, fortæller formanden for udvalget Mette Hardam (V).

- Hvis udvalget beslutter at vi kører videre med den restaurationsforskrift og det tillæg, der blev besluttet sidste år, så er det det, der gælder, men hvis udvalget beslutter at speede processen op og lave nye regler gældende for denne sæson, så er det det, der gælder. Realistisk bliver det nok det første, fortæller hun.

Intet er dog sikkert endnu, og de bitre erfaringer fra sidste år, giver Jesper Winter begyndende stress.

- Alt er igang, så for os er det vigtigt at der kommer et svar nu, så vi kan nå at rette til. Det er enormt vigtigt, for hvis du tager juli måned alene, så udgør den næsten halvdelen af vores årsomsætning.