Marie Møller Hansen flytter sit rygtræningshold udenfor i et anlæg i Frederikshavn. Foto: Jesper Christiansen

Fysioterapeut flytter træningen ud

I snart to måneder har det været umuligt for fysioterapeut Marie Møller Hansen at samle sine hold til indendørstræning på grund af coronasmittefare. Og lange udsigter til at komme i gang igen har fået hende til at flytte træningen udendørs.

Rygtræningsholdet var tirsdag formiddag samlet til fællestræning i et anlæg ved Palmestranden i Frederikshavn.

- Nu skulle der ske noget. Dem, som er på holdet, er jo nogen med rygproblemer, og træningen har stået lidt stille. Vi måtte finde andre metoder, og det har vi gjort, siger fysioterapeut Marie Møller Hansen.

Der trænes med gode afstand. Foto: Jesper Christiansen

Træningen foregår normalt i en sportshal i Frederikshavn en gang om ugen, men siden 7. marts har holdet ikke kunne samles på grund af corona-situationen.

- Jeg synes, at der er et stort behov for, at vi kommer ud. Her har vi afstand til hinanden, og her kan vi sagtens træne med forsvarlig sikkerhed. Vi trænger rigtig meget til at være sammen igen, siger Marie Møller Hansen.

Ingen indendørstræning foreløbig

Udsigterne til igen at kunne træne indenfor i en sportshal er lange. Der kan gå mange måneder, før den form for træning igen bliver tilladt.

- Jeg synes ikke, at det er det samme at sidde hjemme og lave et onlineprogram, hvor jeg ikke kan se mine deltagere. Det her er noget andet. Det er så godt, siger Marie Møller Hansen.

02:37 Luk video

Der må maksimalt være 10 med i træningen, og deltagerne skal selv medbringe bold og underlag.

Jørgen Elgaard fra Frederikshavn er en af deltagerne på holdet i dag. Han har trænet på Marie Møller Hansens rygtræningshold de seneste to år. Han er glad for, at den ufrivillige pause nu er slut.

- Det er jo et afsavn, og man kan godt mærke, at man sander til. Jeg synes, at det her er et helt fantastisk initiativ, siger Jørgen Elgaard.

Jørgen Elgaard er glad for endelig at kunne træne sammen med andre igen. Foto: Jesper Christiansen

Ryg, arm og mave bliver trænet. Dagens træningsprogram i anlægget i Frederikshavn varer en time.

- Nu har vi været asociale i mange uger, og det at træne med andre igen er fantastisk, siger Jørgen Elgaard.

Træningen i det fri fortsætter

Også den frederikshavnske fysioterapeut er glad for at have sin træning i gang igen, og hun garanterer, at træningen udenfor fortsætter.

- Jeg er glad for, at der kom så mange. Det har folk virkelig trængt til. Det betyder meget fysisk og mentalt at komme ud og træne og være sammen med andre, siger Marie Møller Hansen.

Hun vil på Facebook-siden Marie's Fysioterapi annoncere, hvornår der igen er træning i anlægget. Tilmelding er efter først-til-mølle-princippet.

- Det er godt for både fysikken og det mentale at træne sammen udenfor, siger Marie Møller Hansen. Foto: Jesper Christiansen