02:36

Harald Nielsen ville i dag være fyldt 75 år. I dag blev en ny plads med hans navn indviet i Frederikshavn.

Foto: Anders Ekström

Foto: Anders Ekström

Foto: Anders Ekström

Foto: Anders Ekström

Foto: Anders Ekström

Foto: Anders Ekström

Foto: Anders Ekström

1 af 8

Guld-Harald fik sin plads i Frederikshavn

Med taler og både klap- og kanonsalver blev Harald Nielsens Plads i Frederikshavn onsdag indviet. Præcis den dag, Harald Nielsen - for mange bedst kendt som Guld-Harald - kunne være fyldt 75 år.

Pladsen i Frederikshavn ligger ved Arena Nord, og omkring 100 inviterede gæster, samt de fremmødte borgere fra byen, var med til indvielsen hvor et andet bysbarn, journalist Jens Gaardbo, var dagens konferencier.

Læs også Harald Nielsen Plads indvies på fodboldlegendens 75 års dag

Blandt de inviterede var Rudi Nielsen, Guld Haralds hustru og deres fælles børn Henrik og Heidi.

Det var Rudi Nielsen, der indviede pladsen, og inden da holdt hun tale for de fremmødte. Her gennemgik Rudi, der mistede sin Guld-Harald den 11. august sidste år, sin mands fantastiske karriere og sluttede talen af med disse ord:

- Vi er meget stolte og meget rørte over at Frederikshavn Kommune og Arena Nord vil opkalde denne plads efter Harald, og jeg håber at den ældre generation vil fortælle historien til de unge, så de kan forstå, at selv om man er en lille dreng, fiskehandlerens søn, så kan man blive noget stort - verdenskendt, hvis man bruger sit talent og arbejder hårdt for at nå sine mål, så skal man nok nå det.

Efter indvielsen, der blev sluttet af med kanonskud, kunne alle deltagerne i Arena Nords foyer se afsløringen af en montre og en udstilling med unikke effekter fra Harald Nielsens liv. 

Læs også Guld-Harald er død

 

Blå bog: Harald Nielsen

  • Navn: Harald Ingemann Nielsen
  • Født: 26. oktober 1941
  • Død: 11. august 2015 (73 år)
  • Fødested: Frederikshavn
  • Børn: To - en søn og en datter

Harald Nielsen medvirkede gennem årene i flere programmer på TV2 Nord. Senest da han var gæst i "Hjem til jul" i december 2014. Se det herunder:

28:02

Cafe Ulla Terkelsen i Aalborg er rammen om en lille juleserie, hvor TV2/Nord har inviteret kendte

Luk video