Henning Kjeldsen har fået nok: Nu sælger storfiskeren skibe og fiskekvoter

Fiskeren fra Skagen sælger alle sine rettigheder til fangst af pelagiske fisk, ligesom han også sælger den nye Gitte Henning, der er ved at blive bygget i Spanien.

Sådan skriver han på Facebook onsdag morgen. Salget sker, ifølge facebookopslaget, fordi han er træt af den megen omtale, som han og familien har fået gennem de seneste år.

Derfor har han nu solgt alle pelagiske fiskerettigheder. Det vil sige rettighederne til at fange fisk og fiskearter, der bevæger sig i stimer. 

quote Jeg er blevet træt. Ikke træt, som i træt. Men træt af den politiske hetz, der har været på mig og mit rederi samt familie de sidste, ja, snart mange år

Henning Kjeldsen

Et tab for Skagen

Det er endnu uvist for offentligheden, hvem der har købt kvoterne, men uanset er det et tab for Skagen. Det siger John Jakobsen, der er formand for Skagen Fiskeriforening.

- Det betyder jo, at der er fiskere i Skagen, der står uden et arbejde. Det er et stort aktiv for byen, der forsvinder, siger han. 

Henning Kjeldsen ejer stadig to skibe og anpart i et tredje, men salget af de øvrige skibe og rettigheder betyder, at fiskeriet for hans vedkommende bliver i en anden skala i fremtiden.

- Det er ikke fordi, I skal have ondt af mig, for jeg har haft et fantastisk liv med fiskeriet tæt på, skriver storfiskeren.

Dømt i retten

58-årige Henning Kjeldsen, der bor i Skagen, blev for alvor kendt i forbindelse med sagen om kvotefusk, der betragtes som den hidtil største kriminalsag i dansk erhvervsfiskeri.

Ved Retten i Holstebro blev han i december sidste år idømt en bøde på 54 millioner kroner for at have overtrådt reglerne om fiskekvoter i perioden fra 2013 til 2019.

Udover den store bøde, fik han konfiskeret 64 millioner kroner fra et af hans selskaber, Gitte Henning ApS. I alt blev der konfiskeret over 162,5 millioner kroner fordelt på storfiskerens stråmandsselskaber.

I alt var 10 personer tiltalt i sagen, herunder Henning Kjeldsens hustru og stedsøn, men stedsønnen blev, som den eneste af de tiltalte, frifundet.

Retten slog fast, at hustruen Birthe Kjeldsen har fungeret som stråmand og blev derfor idømt en bøde på 3,5 millioner kroner.

Advokat Lars Espersen og revisor Jørgen Riise blev også dømt skyldige. De fik hver især en personlig bødestraf. Jørgen Riise skulle betale to millioner kroner og hans firma blev pålagt en bødestraf på omkring tre millioner kroner.

Lars Espersen skulle betale en million kroner, og hans advokatvirksomhed skulle betale to millioner kroner.Seneste nyt

fra Nordjylland