Henrykt borgerformand drømmer om 300 nye arbejdspladser til lille lokalsamfund

- Det generer arbejdspladser, og forhåbentligt er der flere, der nu vælger at flytte herop, siger formand for borger- og grundejerforening.

Staten overtog i dag officielt bygningerne, hvor der igennem mange år blev produceret ammunition på Tuenvej ved Elling.

For hele verdenssituationen betyder, at der nu igen er brug for lokalerne til at producere ammunition. 

Det faktum, at der endnu engang kommer liv i den tidligere ammunitionsfabrik, vækker glæde hos formanden i borger- og grundejerforeningen i Elling.

- Det er positivt for væktsen her i Elling by. Det generer arbejdspladser, og forhåbentligt er der flere, der nu vælger at flytte herop, siger Pia Nikolajsen og tilføjer:

- Vi synes jo selv, vi har det bedste lokalsamfund, der er.

Danish Crown i Sæby lukkede sidste år, hvilket betød, at hundredvis af folk i Frederikshavn Kommune skulle se sig om efter et nyt arbejde.

Drømmer om 300 arbejdspladser

Nu håber Pia Nikolajsen, at genåbningen af ammunitionsfabrikken kan få flest mulige arbejdspladser tilbage til kommunen og ikke mindst Elling.

- Vi drømmer om 200 og måske endda 300 arbejdspladser. Der er flere byggegrunde til salg her i byen. Måske kan de nu blive solgt. Det betyder meget for byens udvikling, at der kommer gang i Krudten (den tidligere ammunitionsfabrik, red.) igen, siger hun.

Formanden for borger- og grundejerforeningen frygter ikke, at Elling bliver et terrormål, nu hvor der atter skal produceres ammunition på Tuenvej.

- Vi har jo også flådestationen i Frederikshavn, og det har aldrig været et problem, så jeg tror ikke, at det øger risikoen for et terrorangreb, siger Pia Nikolajsen.

Inden det arbejdende folk kan gå i gang med produktionen til Forsvaret, skal det besluttes, hvilken virksomhed der skal stå for produktionen. Udbuddet forventes først afsluttet efter sommerferien.

Arbejdet med akut vedligehold af bygningerne er dog gået i gang.


Seneste nyt

fra Nordjylland