Herning Blue Fox tager sejr med hjem fra Frederikshavn

Tre Herning-mål i powerplay afgjorde onsdagens topkamp for øjnene af 1.757 tilskuere i Scanel Hockey Arena. 3-2 vandt gæsterne, som dermed er 10 point foran Frederikshavn White Hawks.

En stærk slutspurt rakte ikke for hjemmeholdet, som fik en udligning underkendt - bare fem sekunder før tid.

Mens White Hawks kun manglede Marcus Pedersen, savnede gæsterne det meste af to kæder - blandt andre Daniel K. Nielsen, Bjørn Uldall, Mathias Mølgaard og Daniel Nielsen. Midtjydernes fire spillere på Metal Ligaens Top 10 - Branden Gracel, Lasse S. Lassen, Toni Kellela og Markus Jensen - var dog alle til disposition i aftenens topkamp. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Første periode var en jævnbyrdig affære, hvor Herning bragte sig foran 1-0 efter bare 15 sekunders powerplay. Branden Gracel opsnappede en puck, som kom retur fra banden, og fra spids vinkel sendte han kynisk pucken forbi Thomas Lillie, som var tilbage i målet efter at være startet ude i Esbjerg i fredags. Målet faldt i tiden 9:26.

Blot 53 sekunder senere udlignede Joachim Linnet - en af hele fem tidligere Herning-spillere hos Frederikshavn White Hawks. Anthony DeLucas afslutning blev reddet af Ari Ahonen, men den liggende finne var chanceløs, da Linnet tippede pucken over ham. Det var Linnets sjette mål i denne sæson.

Stillingen 1-1 holdt første periode ud, hvor begge hold blev noteret for 10 skud på mål. Mark Hurtubise blev noteret for periodens eneste udvisning.

11. Hvidovre Fighters - 19 point

Udvisningerne kom til gengæld i anden periode, og dommerne fortsatte med at være søde ved høgene. De første seks minutter var hjemmeholdet i powerplay, og Herning blev ramt af yderligere et par udvisninger, så Frederikshavn havde 10 minutters powerplay i løbet af 16 minutter. Henrik Eriksson havde den klart største chance, men ramte ikke tværpasningen tæt foran mål. Skuffende, at White Hawks ikke skabte mere i denne fase. Der var alt for langt mellem julesnapsene.

I stedet var Herning ved at score i undertal. Simon Grønvaldt mistede pucken i egen zone, og det efterlod Herning med en stor mulighed, men en vågen Thomas Lillie reddede lige akkurat det farlige skud. Gæsterne fik chancen i powerplay mod slutningen af anden periode, men stillingen forblev 1-1. Skudstatistik: 24-18 til White Hawks.

To WH'ere var en tur i omklædningsrummet i anden periode til behandling. Nick Olesen blev ramt af en høj stok efter kun få sekunder, mens Kasper Kristensen fik en puck i ansigtet, mens han sad i WH-boksen. Begge kom dog hurtigt tilbage på isen - Kasper Kristensen med ny trøje - uden blod - og nummer.

Herning kom foran 2-1, da tredje periode var 30 sekunder gammel. Igen et powerplay, som blev effektivt udnyttet af Anders Poulsen, mens Simon Grønvaldt sad udvist.

Det gjorde WH-backen også, da gæsterne øgede til 3-1. Den tidligere White Hawks-spillere Lasse S. Lassen passerede Thomas Lillie med en afslutning, som WH-keeperen burde have taget. White Hawks lagde derefter et tungt pres på gæsterne, og fuldt fortjent reducerede Jens Henrik Tönjum - assisteret af Anthony DeLuca - til 2-3 i tiden 50:50. Det var ellers ikke meget, vi havde set til Tönjum i aften, men han afsluttede prompte, da muligheden bød sig.

Høgene tog Thomas Lillie ud i slutfasen, og med bare fem sekunder igen udlignede Anthony DeLuca til 3-3 - troede flertallet - men efter samråd valgte dommerne kontroversielt at annullere scoringen på grund af høj stav. Dommerne fik dermed det sidste afgørende ord, og her må vi konstatere, at kendelsen i den grad gik Hernings vej. Helt forkert så beslutningen dog ikke ud.

Årets sidste kamp i Scanel Hockey Arena spilles på lørdag kl. 17.00 mod Gentofte. Der er gratis entré. Allerede kl. 14.00 åbner dørene. Trøjenummer 4 (Christian Schioldan) og 11 (Mads Bech) skal fredes.