LIGE NU:

Hjertevarm hjælp: Søskende står bag madordning til ensomme

Hver morgen alle ugens dage mødes de to søstre Laila og Lene på OK-tanken i Frederikshavn og kører rundt i Frederikshavn og omegn med morgenmad og aftensmad til ensomme og andre, der sidder alene i denne corornatid.

- Vi gør det med kærlighed og et hjerte til alle, siger de to søstre, Laila og Lene,  mens de med fingrene laver et hjerte som tegn på, at det, de gør, sker med hjertet.

Laila Bang og Lene Østergaard fra Frederikshavn tilbød på Facebook under den første corornanedlukning, at køre ud med morgenmad og aftensmad til ensomme og andre svage og enlige, som havde svært ved at komme uden for en dør på grund af covid-19. 

Det er blevet så stor en succes, at de nu igen under den her nedlukning af specielt Nordjylland hver morgen mødes og kører ud med mad, som er blevet bestilt af de pågældende borgere - ganske gratis.

Laila sidder i baglokalet på OK-tanken og planlægger dagens rute med en anden frivillig Jesper Stenberg Mølholt.  Han arbejder på Frederikshavn Værft som kranfører og truckkører, men hver dag inden klokken 6.45 henter han varer hos den lokale Meny i byen og leverer ud til de to søstre på OK-tanken, som så pakker de sidste ting, inden de sætter sig til rette i deres lille bil for at køre rundt og aflevere maden. 

quote Det er fantastisk at opleve den kærlighed, vi møder, og tænk det drejer sig bare om sølle to minutter, hvor vi lige får sludret lidt og giver et hjerte med hånden til hinanden

Laila Bang og Lene Østergaard, hjælpesøskende, Frederikshavn

Under turen bliver de to søstre mødt af så mange kærlige hilsner og tilkendegivelser, hver gang de ringer på døren for at aflevere dagens madpose.

- Det er fantastisk at opleve den kærlighed, vi møder, og tænk det drejer sig bare om sølle to minutter, hvor vi lige får sludret lidt og giver et hjerte med hånden til hinanden, siger de to søskende samstemmende. 

- Vi gør det her ganske frivilligt, og inden vi selv skal på arbejde hver dag. Men vi får så meget glæde tilbage for at gøre det her, siger Laila og Lene, inden de sætter sig i deres lille bil og triller afsted med madposer. 

Se indslag med Laila Bang og Lene Østergaard:

 
070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden