LIGE NU:

Hjørring nikkede ja til Norskov-støtte

Hjørring Kommune besluttede onsdag at støtte op om Frederikshavn Kommunes kamp for at få en sæson 2 af serien Norskov.

Økonomiudvalget i Hjørring nikkede onsdag eftermiddag ja til den anmodning fra Frederikshavn Kommune om 100.000 kroner, der skal få en sæson 2 af TV 2-serien Norskov til at blive virkelighed.

Dermed er de 1,25 millioner kroner som produktionsselskabet SF Film, havde anmodet Frederikshavn Kommune om at skaffe, i hus, og langt de fleste sten på vejen er nu ryddet, så TV-serien om den fiktive by Norskov kan blive vakt til live igen.

- Vi har en kulturalliance med Frederikshavn Kommune og samarbejder blandt andet om teater og musik. Og Frederikshavn Kommune har også støttet os tidligere, så den tjeneste ville vi gerne gengælde, siger Arne Boelt (Soc.dem.).

- Samtidig ser vi det som en fin markedsføring af Toppen af Danmark (en turistsammenslutning af de to kommuner red.) og vi tror, det gør en forskel, at vi bakker op om projektet, fortsætter borgmesteren.

Frederikshavn Kommune har selv fundet 600.000 kroner til produktionen mens blandt andre Visit Nordjylland, Erhverv Norddanmark og altså Hjørring Kommune har bidraget med resten af beløbet.

- Vi vil gerne sende en pæn hilsen til Hjørring Kommune og sige, at vi synes, det er godt set at støtte projektet. Og det er godt naboskab, siger Birgit S. Hansen (Soc.dem.) der er borgmester i Frederikshavn.

- Vi har også bakket op om Hjørring, da julekalenderen Ludvig og Julemanden skulle optages på Børglum Kloster i 2011, og jeg tror, der er ved at være en bred forståelse af, at det ikke betyder så meget om de her projekter har base i den ene eller anden kommune.

- Vi vil bare gerne have landsdelen frem, og vise hvad det er, vi kan, fortsætter borgmesteren.