Besparelser fik udviklingshæmmede Lisbet til at frygte for fremtiden - men nu kan hun og andre i bofællesskaber i Frederikshavn Kommune ånde lettet op. Der spares alligevel ikke. Foto: Johnny Isaksen

Ingen besparelser: Bofællesskaber reddet

Bofællesskaberne i Frederikshavn Kommune undgår alligevel besparelser. Det har politikerne netop vedtaget. Den varslede ti millioner kroner besparelse findes andre steder.

Såvel ansatte som borgere i bofællesskaberne kan ånde lettet op, efter politikerne i socialudvalget netop har vedtaget, at bofællesskaberne alligevel ikke rammes af besparelser i ti millioner kroner klasse.

- Det glæder os i Venstre, at vi alle i udvalget er enige om ikke at gennemføre takstfastfrysning på bofælleskaberne siger Venstres Pia Karlsen, næstformand i socialudvalget til kanalfrederikshavn.dk.

Der var ellers lagt op til, at der skulle spares penge på bofællesskaberne, men politikerne besluttede at gå en anden vej i jagten på 10 millioner kroner.

- Vi har lyttet til borgere og medarbejdere, og derfor iværksætter vi ikke yderligere besparelser på vores bofællesskaber. Vi har også bedt forvaltningen om, at bofællesskaberne friholdes for reduktion i resten af 2017, oplyser Pia Karlsen overfor netmediet kanalfrederikshavn.dk.

De 10 millioner kroner, som socialudvalget skal spare, findes i stedet ved takstdifferentiering og ved at finde tilbud i Frederikshavn Kommune i stedet for at købe sig til denne ydelse i andre kommuner. 

- Hvis vi kan give vores borgere et godt tilbud i egen kommune giver det rigtig god mening - ikke mindst for borgeren selv, der kommer nærmere på sit eget netværk, mener Pia Karlsen.

På bostedet Asgaard i Frederikshavn frygtede beboerne for fremtiden.

En af dem er Lisbet Thomsen, der er udviklingshæmmet og har flere psykiske lidelser. Og af de grunde bor hun på institutionen Asgaard i Frederikshavn, hvor hun dagligt får hjælp til hverdagen.

- Mine lidelser kan komme når som helst. Jeg har brug, at der er tryghed i dagligdagen, sagde Lisbet Thomsen i foråret til TV2 Nord, da vi var på besøg, da politikerne netop havde varslet voldsomme besparelser på området.

En besparelse, som både beboere og personale på bostedet frygter vil ramme dem hårdt.

- Vi kan ikke udvikle beboerne mere. For at de kan blive selvhjulpne, så er vi nødt til at have tid til at lærer dem nogle ting, sagde Helle Risager Jensen, omsorgsmedarbejder, Asgaard i Frederikshavn.

Men nu ser det ud til at begge kan ånde lettet op, for de 10 millioner kroner, der skulle spares på handicapområdet, er taget af bordet.

Se eller gense TV2 Nords dækning af sagen:

02:11

FOA frygter massiv stigning i antallet af sygemeldinger, hvis kommunen gør alvor af million-besparelser

Luk video

 

00:27

Frederikshavn Kommune skærer i budget

Luk video