Frederikshavn White Hawks tilbage på isen med en flot sejr på 4-0.

Efter 12 dages pause var der igen ishockey i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn. Og det var en vigtig kamp - for efter at have ligget alene på førstepladsen i Metal Ligaen er Frederikshavn White Hawks dumpet ned på en fjerdeplads med 43 point lige foran Esbjerg Energy - som netop var tirsdagens modstander.

Så en sejr ville betyde, at Frederikshavn kunne lægge yderligere afstand til Esbjerg og de efterfølgende hold. I spidsen for ligaen ligger lokalrivalerne fra Aalborg Pirates.

Whitehawks kom med tre nederlag i træk i bagagen, men var esbjergenserne overlegne i aftenens kamp.

Frederikshavn White Hawks havde tabt de seneste tre kampe, og det betød, at Tadeas Galansky var tilbage i målet efter en skadespause. Han erstattede Mathias Seldrup, der har måtte se 10 pucke passere i de sidste tre nederlag.

Førte 2-0 efter mindre end to minutter

Og hjemmeholdet startede som lyn og torden. Efter et minut og 17 sekunder førte Frederikshavn White Hawks med 2-0. Første mål blev scoret af Aleksi Halme, og knap var pucken smidt igen, før samme Aleksi Halme assisterede til Lucas Andersen, og så stod der 2-0 på et tidspunkt, hvor ikke alle tilskuere var nået på plads, og slet ikke de seks medrejsende Esbjerg-fans.

Tomt foran Esbjergs mål, så en let scoring til White Hawks. Der var også (halv)tomt  på tilskuernepladserne i hallen tirsdag aften.
Tomt foran Esbjergs mål, så en let scoring til White Hawks. Der var også (halv)tomt på tilskuernepladserne i hallen tirsdag aften.

Men der var i det hele taget ikke ret mange tilskuere til aftenens kamp, for efter tre nederlag i træk, var en kvartfinale med de danske håndboldkvinder mod Brasilien på samme tid i tv at foretrække.

Det er mange år siden, der sidst kun har været 1000 tilskuere til en ishockeykamp i Frederikshavn.

Knytnæveslag førte til udvisning

Anden periode startede som første. Hjemmeholdet var mest på pucken, og Kirils Galoha kunne på et flot slagskud score til 3-0, så kampen syntes afgjort.

Mere skete der ikke i anden periode, bortset fra, at et par Esbjerg-spillere havde svært ved at tåle modgangen i anden periode ,og der blev udelt et par knytnæveslag, som selvfølgelig gav udvisning.

Se interview med White Hawks' kaptajn Jesper Jensen her:

Og vi skulle helt hen til slutningen af kampen, før der igen blev scoret. Esbjerg tog målmanden ud de sidste minutter, og det udnyttede Aleksi Halme til at score sit andet mål til slutresultat 4-0.

Fortjent sejr til White Hawks og tre gode point, så Frederikshavn White Hawks beholder fjerdepladsen i Metal Ligaen, og ser ud til at være på rette spor igen efter en lille nedtur. Kampens store spiller blev tilbagevendte målmand Tadeas Galansky, der stod en fremragende kamp og holdt nullet.