Nabo til tiltalt for planlægning af skoleskyderi: - Meget skræmmende at nogen har haft den tanke

Nabo til 27-årig tiltalt for planer om skoleskyderi er forfærdet over, at det har været så tæt på. Samtidig gennemgår Mariagerfjord Kommune nu sine beredskabsplaner for skolerne i kommunen.

Den 27-årige, der tirsdag blev tiltalt for blandt andet at have planlagt skoleskyderier på skoler i Nord- og Østjylland boede frem i perioden, hvor han i følge anklageskriftet planlagde skoleskyderierne og frem til anholdelsen af ham i december 2020, i et etagebyggeri i Hobro.

Her mødte TV2 Nord en af hans naboer.

Den tiltalte boede i denne ejendom i Hobro, mens hans ifølge anklageskriftet planlagde skoleskyderier i Nord- og Østjylland.
Den tiltalte boede i denne ejendom i Hobro, mens hans ifølge anklageskriftet planlagde skoleskyderier i Nord- og Østjylland.
Foto: Mick Knive Anderson / TV2 Nord

-  Det er tæt på, jo, og jeg synes, det er skræmmende, at folk har den tanke - at man kan gøre sådan noget, siger Mathias Nørgaard Nielsen, der bor i ejendommen i Hobro.

Den tiltalte havde blandt andet anskaffet sig to pistoler og såkaldt taktil beklædning for at være forberedt på at begå skoleskyderier i Nord- og Østjylland, ifølge anklageskriftet.

Gennemgår beredskabsplaner

I Mariagerfjord Kommune har sagen også rystet skole - og dagtilbudschef Berit Vinther. Hun havde ikke kendskab til den trussel, der kunne have været mod skoler i kommunen, før TV2 Nord kunne oplyse hende om anklageskriftet.

Det giver anledning til, at vi genopfrisker vores beredskabsplaner, siger Berit Vinther, dagtilbuds- og skolechef i Mariagerfjord Kommune.
Det giver anledning til, at vi genopfrisker vores beredskabsplaner, siger Berit Vinther, dagtilbuds- og skolechef i Mariagerfjord Kommune.

- Det er nok noget af det værste, man kan forestille sig, hvis det scenarie skulle udspille sig. At nogen skulle kunne finde på at planlægge og rent faktisk trænge ind på en skole og skyde elever og ansatte, siger hun.

Mariagerfjord Kommune vil nu ifølge Berit Vinther undersøge, hvad den tiltaltes planer vil komme til at betyde for beredskabsplanerne for skoler og institutioner i kommunen.

- Vi har jo planer for både brand og skyderi og den slags på en skole eller i en institution, og det her giver selvfølgelig altid anledning til at vi genopfrisker, hvad vi har af planer på området. Men vi bliver selvfølgelig forskrækkede over, der kunne være sket, siger hun.

For retten til januar

Retssagen mod den 27-årige mand begynder 17. januar næste år som en nævningesag ved Retten i Aalborg. Indtil der er afsagt dom, forbliver manden på den psykiatriske afdeling, hvor han har siddet siden april.Plan om skoleskyderier

180123 Emil Stenbygaard, anklager, skoleskydersagen

Anklager i skoleskydersag er meget overrasket over frifindelse

100123 Claus Bonnez, forsvarsadvokat

Forsvarer i masseskyderi-sag: - Der kommer også en diskussion om et erstatningskrav nu

160123 Vestre Landsret i Aalborg, landsretten

play Nu er den endelig dom faldet i spektakulær retssag: 28-årig er blevet idømt en behandlingsdom

160123 Vestre Landsret i Aalborg, landsretten

play Landsretten omstøder byrettens dom: 28-årig er frikendt for at ville udføre masseskyderier

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland