Jonas Nordheim fra Frederikshavn er et af de danske stortalenter, der drømmer om at slå igennem i den svenske floorballliga, der er verdens bedste. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Det danske landshold i floorball trænede en sidste gang i Frederikshavn, inden VM kvalifikationen startede torsdag eftermiddag. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Danmark er andenseeded i deres kvalifikationsgruppe. Foto: Hans-Christian Lauritzen

1 af 3

Jonas er på vej mod verdens bedste liga

Nordjysk stortalent kæmper for gennembrud.

Et af de store talenter på det danske landshold er født og opvokset i Frederikshavn. Han hedder Jonas Nordheim. Han er bare 20 år, og for et halvt år siden tog han springet til Sverige i håbet om at få succes i verdens stærkeste floorballliga.

- Det er selvfølgelig en kæmpe omvæltning at flytte fra Frederikshavn til Helsingborg, men de har været gode til at tage imod mig derover. Jeg er faldet godt til og har fået en masse nye holdkammerater, så det er en succes, fortæller Jonas Nordheim til TV2 Nord.

Jonas Nordheim er adopteret fra Columbia til Frederikshavn, hvor han har boet og spillet floorball - lige indtil han skiftede til Helsingborg med håbet om et gennembrud i den svenske superliga i floorball. Verdens stærkeste liga.

- Floorball det er vel næsten på størrelse med det vi kender fra fodbold herhjemme. Alle ved, hvad floorball er derovre, og det er noget man snakker om. Der er en verden til forskel derovre.

I disse dage er Jonas Nordheim samlet med floorballlandsholdet til VM kvalifikationen i Frederikshavn. Landstræner Mikael Karlberg håber, at det nordjyske stortalent kan være med til at sikre dansk succes.

- Han arbejder hårdt, og han er aggressiv i sin spillestil. Han arbejder over store områder, er hurtig med bolden og kropsstærk. Inden et år kan han spille i næstbedste eller bedste liga, det er jeg helt sikker på, påpeger Mikael Karlberg overfor TV2 Nord.

02:41

Floorballtalent fra Frederikshavn håber på gennembrud til VM og i Sverige

Luk video

Jonas Nordheim har endnu tilgode at få sin debut i den svenske superliga for sin klub Helsingborg. Han håber en god præstation på landsholdet kan smitte af i Sverige og med tiden give ham fast spilletid i verdens stærkeste liga.

- Der skal trænes en hel del. Det tager tid og hårdt arbejde og ærgerrighed, siger Jonas Nordheim.

I alt otte nationer deltager i kvalifikation til VM, og de tre bedste lande får en billet til verdensmesterskaberne i Finland til december.

Danmark er seeded som nummer to i deres kvalifikationsrunde, og spillede torsdag eftermiddag sin første kamp. Modstanderen var Island.

Danmark, der har fem nordjyder på holdet, tog fra starten teten i kampen og scorede kampens første mål efter ti minutter. Først efter 31 minutters spil scorede Island deres første mål. Det rokkede dog ikke meget ved danskernes overlegenhed og kampen endte med en sejr på 12-4 til Danmark.

Jonas Nordheim kom ikke på scoringstavlen.