LIGE NU:

Karl Eriks udsigt forsvandt for syv år siden og kommer ikke igen

Karl Erik Jakobsen, der bor på Vegavej i Frederikshavn, er en af de utilfredse beboere, der har mistet sin havudsigt på grund af et for højt tagbyggeri på genboens hus. Han langer nu ud efter kommunen, der mener, de ikke længere kan gøre for at få taget ned i højde.

- Det er kommunen, der sidder med aben.

Det er holdningen hos genbo Karl Erik Jakobsen, der til sin store overraskelse må konstatere, at Planklagenævnet har ophævet Frederikshavn Kommunes påbud om fysisk lovliggørelse af  tagkonstruktionen på Vegavej 7 i Kilden. Sagen har stået på i hele syv år.

Taget er 49,6 centimeter højere end tilladt. For fire år siden afgjorde Retten i Hjørring, at taget er ulovligt. Politikerne i Frederikshavn Kommune forlangte, at den nye tagrejsning blev fjernet senest 18. juni 2018. Det skete ikke, så husejeren blev meldt til politiet. Politiet tøvede længe, så Karl Erik Jakobsen skrev til Folketingets ombudsmand.

Nu er der endelig kommet en afgørelse fra Planklagenævnet, som mener, at kommunen to gange i 2013 gav ejeren af huset på Vegavej 7 det indtryk, at der ikke ville ske noget, hvis han lavede en lidt højere tagkonstruktion end tilladt.

- Jeg er overrasket over afgørelsen. Planklagenævnet skyder ved siden af virkelighedens verden og forholder sig blandt andet ikke til, at der foreligger en byretsdom, siger Karl Erik Jakobsen til Kanal Frederikshavn.

Peter Sørensen (V), formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, gav i går til TV2 Nord udtryk for, at slaget nu er tabt for kommunen og de utilfredse naboer på Vegavej.

Det er Karl Erik Jakobsen uenig i.

- Det er stadig kommunens pligt at sørge for, at byggeloven bliver overholdt. Kommunen sidder med aben, og nu må den tage sig sammen efter syv år, mener Karl Erik Jakobsen.

Sagen drøftes i eftermiddag i Plan- og Miljøudvalget.

Politikerne i Frederikshavn har sat foreløbig punktum i en årelang nabostrid på Vegavej I Frederikshavn om højden på et tag. Det er 49,6 centimeter højere end det tilladt, og politikerne kræver nu det ulovlige tag fjernet.