SENESTE NYT:

Kassen er tom: Populært tilbud til psykisk sårbare står til at lukke

Projektet "Frisk i Naturen", der er et tilbud til psykisk sårbare, lukker om få måneder, hvis ikke der bliver fundet flere penge.

Det er kun 10 måneder siden, at Miljøministeriet ringede til Erik Holm Sørensen for at overbringe ham en god nyhed: Ministeriet ville støtte hans projekt "Frisk i Naturen" med en halv million kroner, så det kunne blive landsdækkende.

Siden har 10 kommuner ladet sig inspirere af "Frisk i Naturen", som siden 2012 har været et tilbud til psykisk sårbare i Frederikshavn Kommune, men nu er pengekassen tom, og derfor står projektet til at lukke med udgangen af september.

Det skriver Kanal Frederikshavn.

- Men vi håber da, at vores politikere med borgmesteren i spidsen kan finde penge, så vi kan fortsætte. Vi er også selv i gang med at søge støtte fra fonde, siger initiativtager Erik Holm Sørensen til Kanal Frederikshavn.

Giver indre ro

"Frisk i Naturen" tilbyder naturoplevelser til psykisk sårbare, da Erik Holm Sørensen selv har erfaret, at eksempelvis vandreture ved Råbjerg Mile kan give deltagelserne en indre ro.

- Det giver dem mentalt sundhed. Det er et pænt flot moderne ord, men dybest set er forklaringen, at det giver dem ro. Jeg ved, der er deltagere, der har kæmpe ro inden i dem selv to til fire dage efter hver tur, og det er jo vildt meget, har Erik Holm Sørensen tidligere fortalt.

Se indslag fra 16. september 2020: Den 64-årige frederikshavner Erik Holm Sørensen har haft en dag, han aldrig glemmer. Han er manden bag projektet Frisk i Naturen, som giver psykisk sårbare oplevelser i det fri. De seneste seks år har han gjort det ganske ulønnet - men i dag kom der så pludselig penge til projektet.

Mål blev hurtigt nået

Sidste år var miljøminister Lea Wermelin (S) med på vandretur med Erik Holm Sørensen og "Frisk i Naturen", og kort efter bevilgede regeringen sammen med Radikale Venstre, SF, Alternativet og Enhedslisten 500.000 kroner til at udbrede initiativet, så borgere uden for Frederikshavn Kommune også kunne få gavn af tiltaget.

- Det vigtige at sige med partnerskabet er, at det er en form for fødselshjælper. Vi skal sikre, at Eriks erfaringer bliver bredt ud til resten af landets kommuner, sagde miljøminister Lea Wermelin (S), da "Frisk i Naturen" modtog støtte i september sidste år.

Projektet skulle være landsdækkende, og målet var inden for det første år at få mindst 350 borgere, der normalt ikke på egen hånd kommer ud i naturen, med ud under åben himmel.

Allerede efter et halvt år var målet nået, da 478 psykisk sårbare borgere ifølge Kanal Frederikshavn havde deltaget i "Frisk i Naturen".

Borgmester lover støtte

Det statslige tilskud på 500.000 kroner til "Frisk i Naturen" var et engangsbeløb, og når de penge brugt 30. september, er projektets fremtid uvis, hvis ikke der kommer midler andre steder fra.

Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Stenbak Hansen lover dog, at kommunen nok skal sikre "Frisk i Naturen" finansiering i fremtiden.

- "Frisk i Naturen" er et fantastisk godt tilbud, som Erik startede i Frederikshavn Kommune længe før, der kom statslige penge til udbredelse af projektet i andre kommuner. Frederikshavn Kommune har støttet dette tilbud fra start og hele vejen, og det fortsætter vi med, når det statslige tilskud stopper. Det er der slet ingen tvivl om, siger Birgit Stenbak Hansen (S) til Kanal Frederikshavn.

- Vi finder selv en vej, som vi gjorde før, der kom statslige penge. Men vi påtager os ikke at betale for, at tilbuddet udbredes i andre kommuner, siger borgmesteren.
Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Turister valfarter til Thy

Rekord efter rekord - turisterne valfarter til Thy

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Til forsiden

Til forsiden