LIGE NU:

Kendt missonær på korstog i Nordjylland

Moses Hansen er igen på korstog gennem Danmark. Turen startede i Skagen, og TV2 Nord mødte prædikanten med trækorset på vejen.

Den kristne samfundsdebattør Moses Hansen har gennem snart 20 år vandret landet tyndt for at sprede Biblens budskaber og påskens budskab i særdeleshed: Jesus lever!

Og nu er han på tur igen. Moses Hansen, der blandt meget andet, er kendt for sine protester på sexmesser, er sammen med en mindre gruppe åndsfæller på vandring gennem landet. Han startede ud i Skagen, og tirsdag var målet at nå til Sæby.

- Nu har nordjyderne beskæftigtet sig med påskeharer, påskeæg og påskebryg i nogle dage, så nu synes vi budskabet skal ud. Graven er tom, Jesus lever, og han ønsker at give os mennesker et fuldt og meningsfuldt liv, fortæller Moses Hansen mens han går med sit trækors mellem Østervrå og Sæby, hvor TV2 Nord møder ham.

Han fortæller, at han og de vandrende trosfæller over det næste års tid skal være på vejene. Turen går fra Skagen til Gedser og fra Blåvandshuk til Christiansø. Han kan sagtens forstå, nogle af de mennesker han møder på de danske veje finder det underligt at slæbe rundt på et kors for at prædike det kristne budskab. Og Moses Hansen mener, at det er lige præcis derfor han skal gøre det.

- De har glemt at Danmark er bygget på kristne værdier. Vores forfædre, om de har fiskere eller landmænd eller husmødre, de bad. De bad for en god høst, en god fangst og en sikker sejlads. Det har vi glemt i dag, så nu er det hele blevet påskeæg, julenisser og alt muligt andet. Det er humanismen og materialismen, der har taget over, og det er godt nok en utryg gud, siger Moses Hansen.

Dagens tur slutter i Sæby, hvor Moses Hansen og hans følgere skal fortælle det kristne budskab til et såkaldt stuemøde.

- Vi drager rundt for at opmuntre små grupper. Jeg bliver ikke inviteret ind i de store kirker. De synes nok, det er lidt for dramatisk og radikalt, siger prædikanten, der afviser nogensinde at blive træt af hvad han laver.

- Det er et liv for mig. Det er ikke en præstation for mig eller noget jeg skal vise frem. Uanset hvae jeg gør, så vågner jeg op hver dag med glæde og uanset og jeg skal grave i haven, gå tur med hunden eller ud med korset, så er det en glædens dag, og jeg gør det med en kæmpe taknemmelighed for at være i live.