LIGE NU:

Kørte 12-årig pige på el-løbehjul ihjel: Nu skal 50-årig mand for retten

Retssagen mod den 50-årige mand, der i november sidste år påkørte og dræbte en 12-årig pige på el-løbehjul skal tirsdag for retten i Hjørring.

OPDATERET 21. JANUAR KLOKKEN 11:45:
Den 50-årige mand er ved retten i Hjørring blevet idømt et år og fire måneders fængsel for uagtsomt manddrab og narkokørsel. Læs hele historien HER

__________________________________________

Tirsdag formiddag klokken 9.00 indledes retssagen mod den 50-årige mand, der 11. november sidste år tidligt om morgenen påkørte og dræbte en 12-årig på Brøndenvej i Østervrå.

Pigen kørte på et el-løbehjul på Brøndenvej og havde kurs mod sin skole, da den 50-årige mand klokken 7.25 påkørte hende. Hun fik ved ulykken så svære skader, at hun afgik ved døden klokken 08.54 på sygehuset.

Anholdt samme dag

Den 50-årige blev i forbindelse med ulykken anholdt, fordi politiet havde en formodning om, at han var påvirket. En formodning der holdt stik, da blodprøver viste, at manden var påvirket af både hash og amfetamin.

Dagen efter ulykken blev den 50-årige fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Hjørring og varetægtsfængslet. En fængsling, der er blevet forlænget helt frem til i dag hvor retssagen begynder.

Der blevlagt blomster på stedet, hvor den 12-årige pige mistede livet, efter hun blev kørt ned.
Der blevlagt blomster på stedet, hvor den 12-årige pige mistede livet, efter hun blev kørt ned.
Foto: Jeppe Hostrup

Nægtede narko

I forbindelse med grundlovsforhøret 12. november kom det frem, at det var den 50-årige selv, der havde alarmeret politiet om den fatale ulykke. Det kom yderligere frem, at manden var på vej på arbejde, da ulykken skete og at han, ifølge ham selv, ganske enkelt ikke havde set den 12-årige pige på el-løbehjulet, da ulykken skete.

Det kom yderligere frem, at den 50-årige nægtede at have været påvirket af stoffer i forbindelse med ulykken, selvom politiets undersøgelser påviste både cannabis og amfetamin over bagatelgrænsen.