Kommune har droppet balletstøtte - nu træder fond til

Frederikshavn Kommune støtter ikke længere Verdensballettens forestilling i Skagen økonomisk, men nu kommer en nordjysk fond arrangementet til undsætning.

Der er ingen kommunale støttekroner til årets balletforestilling ved Den Tilsandede Kirke i Skagen, efter at Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune tidligere i denne uge valgte at smække kassen i.

Men nu træder den nordjyske fond Melsen Fonden til og yder et bidrag på 75.000 kroner til Verdensballetten. Det fortæller Kanal Frederikshavn.

- Den er meget kærkommen. At tage ballet og opera ud af teatrets vante ramme og præsentere det open air foran Den Tilsandede Kirke koster penge - mange penge. Alt skal bygges op fra grunden. Så jeg er meget glad for støtten, og ikke mindst at støtten til Skagen kommer fra en lokal fond baseret her i Nordjylland, siger operasanger Jens-Christian Wandt, der er leder af Verdensballetten.

Øremærker penge til bestemt gruppe

En del af Melsen Fondens donationen til Verdensballetten er øremærket til, at beboere, pårørende og plejepersonale fra de tre ældrecentre i Skagen kan få en oplevelse med Verdensballetten.

- Den årlige sommerforestilling er blevet en vigtig kulturbegivenhed i Skagen, som glæder både de lokale borgere, men som også formår at være en synlig ambassadør for byen og hele Nordjylland. Det vil fonden gerne støtte, og hvis man samtidig kan give de ældre borgere i Skagen en god oplevelse, så er målet nået, siger Anker Laden Andersen, som er bestyrelsesformand i Melsen Fonden.

Verdensballetten blev stiftet i 2008, hvor den første forestilling fandt sted foran Den Tilsandede Kirke i Skagen. Cirka 1400 publikummer ser hvert år Verdensballettens forestilling i Skagen.

Årets forestilling finder sted 17. juli.


Seneste nyt

fra Nordjylland