Seneste nyt:

Krisecenter mangler akut frivillige – og de er ikke alene

Center for Frivilligt Socialt Arbejde fortæller, at de hører fra alle organisationer, at det er sværere nu end tidligere at finde frivillige.

Der er en mindre krise under opsejling på Frederikshavn Krisecenter.

Normalt er det sådan på krisecenteret, at der altid enten er en frivillig eller fagligt personale til stede, men det sidste halve år har krisecenteret haft svært ved at fylde vagtskemaet ud for de frivillige.

- Jeg er tit inde og kigge for at se, hvad kan jeg bidrage med, fordi man kan se, at der er mangel, siger Henriette Lunderskov, der er frivillig på Krisecenteret i Frederikshavn.

Antallet af frivillige i krisecenteret er på få år blevet halveret, så de er gået fra at have 40 frivillige til nu kun at have mellem 20 og 22 aktive frivillige.

- Vi kan ikke tåle at komme meget længere ned. Selvom vi er de der 20-22 aktive nu, så kan vi alligevel ikke få vagtplanen til at hænge sammen, siger Inge Bergstedt Jensen, der er afdelingsleder på Frederikshavn Krisecenter.

Mangler hænder flere steder

Manglen på frivillige viser sig ikke kun hos krisecenteret. Center for Frivilligt Socialt Arbejde hører fra alle organisationer, at det er sværere at skaffe frivillige nu end tidligere.

- Det bliver sværere at løfte de opgaver, som de frivillige foreninger rigtig gerne vil, fordi der er færre hænder, og det betyder også, at de frivillige, der er, løber stærkere, siger Suzette Frovin, der er presse- og kommunikationschef ved Center for Frivilligt Socialt Arbejde.

Det mærker Henriette Lunderskov, der plejer at have to til tre vagter om måneden som frivillig i krisecenteret, men det har hun været nødt til at skrue op for.

- Jeg kan se ud fra vagtplanen, at der virkelig er brug for ekstra hænder. Derfor tager jeg gerne en ekstra vagt, hvis jeg kan presse det ind i kalenderen, siger Henriette Lunderskov.

Coronapandemien spiller afgørende rolle

Siden sin start har krisecenteret været bemandet 24 timer i døgnet, men den store mangel på frivillige gør, at det i fremtiden måske ikke længere er muligt.

- Det er ikke særlig sjovt for mig at sige, at der indimellem har været vagter, hvor kvinderne har været alene, hvor de har haft bagvagt på, som har været mig. Det kan jo være den konsekvens, det får, at vi skal til at tænke på, om vi skal fortsætte med at have 24 timers bemanding på, siger Inge Bergstedt Jensen.

Det er især coronapandemien og de længere og gentagende nedlukninger, der er skyld i manglen på frivillige, mener Center for Frivilligt Socialt Arbejde, men nu øjner de håb.

- Når vi kommer på den anden side af det her, er vi meget fortrøstningsfulde for, at der kommer flere frivillige igen, siger Suzette Frovin.

I krisecenteret håber de også på bedre tider, men indtil da står Henriette Lunderskov stand by.

- Så vil jeg få det tilrettelagt med hjemmefronten, således jeg kan tage en ekstra tørn i ny og næ. 

260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

110122 Parkeringspladser til nyt sygehus i Aalborg

play Forsinkelser i byggeriet af det nye supersygehus koster dyrt

retten i aalborg

Fem mænd dømt for stribe af indbrud i landejendomme

260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

110122 Parkeringspladser til nyt sygehus i Aalborg

play Forsinkelser i byggeriet af det nye supersygehus koster dyrt

Til forsiden

Til forsiden