SENESTE NYT:

KVINDELIV: "Livet er en fest, og verden skal opleves!"

49-årige Camilla Frost er til fest og farver og oplevelser ude i verden. Men Hotel Jutlandias direktør elsker også sin hjemby Frederikshavn, hvor hun har overtaget både hotel og barndomshjem.

Camilla Frost står på balkonen på øverste etage på Hotel Jutlandia i Frederikshavn og kigger på det leben, der udfolder sig lige for øjnene af hende, når færgerne lægger til kaj i havnen, hvor kæmpekraner stadig vidner om en driftig værftsby.

- Jeg elsker vores havn. Det er hjertet for hele byen, og der er mange, der faktisk ikke forstår, hvor stor en betydning det har for rigtig mange arbejdspladser. Så jeg er stolt. Jeg er mega-stolt. Jeg synes, det er smukt – siger Camilla Frost og tilføjer med et stort smil:

- Og den dér energi – altså, nu kan vi se: Nu kommer Læsø-færgen ind. Næste gang er det Stena Line. Og næste gang igen, så er det DFDS. Altså den dér: der kommer hele tiden ny energi til vores by. Og det er dét, en havn gør. Det er jo meget, meget internationalt her, fortæller hun.

Hoteldirektøren har været livlig helt fra barnsben - her er hun i folkeskolens 3. klasse.
Hoteldirektøren har været livlig helt fra barnsben - her er hun i folkeskolens 3. klasse.
Foto: Privatfoto

Hotellet blev moderniseret

Camilla Frost er vokset op i hotelbrancen - ja, faktisk har hun haft sin gang i Hotel Jutlandia hele sit liv.

Hotellet var forældrenes i mange år, men i dag er det Camillas. Hun har nyindrettet og moderniseret det i tidens ånd, så det passer til de mange forskellige mennesker, der gæster hotellet.

quote Jeg kender mennesker fra hele verden og har så mange gode venner, jeg stadigvæk er i kontakt med.

Camilla Frost, direktør, Hotel Jutlandia

- Fortrinsvis er det jo forretningsfolk. Og så har vi selvfølgelig det, vi kalder ”Leisure-turisme” i weekenderne, hvor folk bruger Frederikshavn som udgangspunkt til oplevelser: Læsø, Skagen, Vestkysten – og så gå på udforskning i den her skønne, skønne by, som mange jo bliver utroligt positivt overraskede over, fordi: Har I så meget at byde på? Og ja! Det har vi, siger hun begejstret.

Glæden og stoltheden over Frederikshavn er til at tage og føle på, og vidste man ikke bedre, kunne man tro, at Camilla Frost havde et bijob som turistmedarbejder. 

Men lige så glad, hun er for sin hjemby, lige så glad er hun for den store verden udenfor.

Jørgen er i dag manden i Camilla Frosts liv. - Han elsker blåt og god mad, og børnene kalder ham Tintin, fortæller hun om sit livs udkårne.
Jørgen er i dag manden i Camilla Frosts liv. - Han elsker blåt og god mad, og børnene kalder ham Tintin, fortæller hun om sit livs udkårne.
Foto: Privatfoto

Den dragende verden uden for hjembyen

En drengepige – sådan betegner Camilla sig selv. En kort overgang flirtede hun også med tanken om at blive politimand, men efter gymnasiet flyttede hun til Schweiz, og senere til Tyskland for til sidst at ende i England og med en hoteluddannelse i bagagen.

- En fantastisk tid! Jeg kender mennesker fra hele verden og har så mange gode venner, jeg stadigvæk er i kontakt med. Og jeg har det sådan, at uanset hvor jeg skal hen, så tænker jeg: Hvem kender jeg? Og så afsted, siger Camilla Frost.

Særligt én veninde– brasilianske Cynthia fra ungdomstiden i udlandet – har holdt ved gennem alle årene. Hun og Camilla ses stadig mindst to gange hvert år.

- Vi mødes en til tre gange om året. Altid i november i London, og i marts – jeg er født i marts – der er vi et eller andet sted henne, og der fejrer hun mig. Vi går på restaurant. Vi bliver venner med alle dem, vi møder på vores vej. Altså, hvad vi har oplevet!! Ja, så vi er nok bare fjollede. Vi føler os unge, når vi er sammen, smiler Camilla.

Cynthia er blevet Camillas livsvidne. De har besøgt og kender hinandens familier i henholdsvis Brasilien og i Danmark, og det betyder alverden, forklarer hun.

- Det er så nemt. Du behøver ikke starte forfra hver gang.

Camilla Frost har tre døtre og en bonussøn sammen med sin eksmand, som hun blev skilt fra i 2012. - Jeg var flov over skilsmissen i et-to år bagefter, fortæller hun i programmet.
Camilla Frost har tre døtre og en bonussøn sammen med sin eksmand, som hun blev skilt fra i 2012. - Jeg var flov over skilsmissen i et-to år bagefter, fortæller hun i programmet.
Foto: Privatfoto

Camilla og maden

Camilla Frost har tre døtre, der alle er voksne i dag. Kun Philippa bor endnu hjemme i Camilla barndomshjem ”Skovly” i de idylliske, grønne omgivelser i Frederikshavn. 

Mor og datter spiser oftest sammen og meget gerne på cafeer og restauranter, da de deler interessen for mad. Men det er ikke den eneste grund, fortæller Philippa.

- Mor er simpelthen så dårlig til at lave mad. Ligegyldigt om hun bare får det serveret, og hun bare skal sætte det ind i en ovn, så kan hun nok at ødelægge det mad, vi nu skal spise. Og nu har hun lige haft corona, så smagsløgene virker ikke lige, og så ender vi med at få så oversaltet mad, at det ikke er til at spise.

Hver gang vi er på restaurant og får et eller andet lækkert, så er mor overbevist om, at dét kan hun også lave. Selvom det er kokke, der er uddannet, så kan mor også godt lave det. Så det er blæksprutter, og det er lidt af hvert, vi bliver udsat for. Men altså, vi får da mad, siger hun med et drilsk blik i øjnene.

Camilla og datteren står foran køleskabet. Her er der sjældent fyldt op med madvarer. Til gengæld er der næsten alt en flaske champagne eller to. Camilla elsker nemlig at fejre, når ting går godt. 

- Og så nyder vi et glas boblevand, fortæller Camillas datter.

Der er altid gang fest og farver omkring Camilla Frost - en evne hun har med sig fra barndomshjemmet.
Der er altid gang fest og farver omkring Camilla Frost - en evne hun har med sig fra barndomshjemmet.
Foto: Privatfoto

Ungdommelig mor

”Skovly”-hjemmet har altid været et samlingssted. Camillas forældre var rummelige og gæstfrie, så fra barnsben har Camilla været vant til at være samme med alle slags mennesker. 

Camilla har videreført forældrenes gæstfrie stil og det er kommet hendes tre døtre til gode:

- Ja, der er meget åbent herhjemme. Mor har altid været glad for, der skal være mange i huset. Der skal være liv. Så vi får lov til meget. Og det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Vi står for mange forfester og fester, arrangementer. Der er gang i den herhjemme, fortæller Philippa.

Gang i den er der også, når det gælder den snart 50-årige Camilla. Energien og livslysten er der stadig!

- Jeg tror aldrig, det går væk. Og det er jo altid mig, der står pludselig og danser på bordene og gør alle de der ting, som er meget ucharmerende – især for en pige i min alder.

- Men det gør jeg, siger en leende Camilla, der dog ser en lille smule beklemt ud, når datteren uddyber morens festlige optræden i byens natteliv:

- Det bliver da til tider lidt pinligt, vil jeg da sige, når jeg får videoer af min mor, og når jeg ikke selv er i byen, og så mor hun er i byen med mine venner, så bliver da det lige lidt pinligt til tider. Men det er en frisk mor, i hvert fald, siger Philippa med et kærligt drillende blik i øjnene.

Du kan se programmet Kvindeliv om hoteldirektør Camilla Frost søndag aften klokken 19.50 på TV2 Nord Salto eller allerede nu herunder. Husk, at du altid kan se vores programmer på tv2nord.dk/tv.

SNIGPREMIERE: Se programmet om Camilla Frost her: