LIGE NU:

Lettet avler: - Nu er foderet til mine ræve sikret

Siden han stod frem på TV2 nord, er tilbuddene om hjælp strømmet ind til avleren. En lokal fodercentral har tilbudt at producere foder, så der er nok, indtil rævene skal pelses.

Ræveavler Bjarne Mechlenburg fra Voerså kan fredag ånde lettet lettet op, efter han er kommet ud af en gevaldig knibe.

For blot to dage siden stod avleren frem på TV2 Nord og fortalte, hvordan han blot havde få dages foder tilbage til sine ræve, efter fodercentralen Limfjorden har været nødt til at lukke ned på grund af krisen i minkbranchen.

Men nu er der godt nyt for Bjarne Mechlenburg og hans 3200 ræve.

Nordjysk Minkfoder ved Jørgen Johansen i Hvims har nemlig tilbudt at producere det ferske foder, rævene kan spise i de kommende 30 dage, indtil de skal slås ned.

Dermed slipper rævene for at sulte i deres sidste tid, og det er Bjarne Mechlenburg meget taknemmelig for.

- Det er utroligt flot gjort, at folk vil hjælpe mig. Udover Jørgen Johansen har der også været så mange andre, som har tilbudt at hjælpe med foder - for eksempel ved at behandle frysefoder på en måde, så jeg kunne bruge det. En anden havde en del foder i overskud i et frysehus, som han ville komme med, siger den taknemmlige avler.

Seneste tilbud er tikket ind på Bjarne Mechlenburg en time inden, artiklen her er skrevet.

Fodercentralen lukker ned

Hver anden dag har ræveavleren brug for at få leveret fersk foder. Og det er efter denne uge ikke længere muligt for Fodercentralen Limfjorden i Støvring at levere det ferske foder som normalt, fordi man her lukker ned for produktionen.

Her leverer man også foder til flere hundrede minkavlere, men eftersom de skal slå deres mink ned senest på mandag, hvis de vil opnå hurtighedstillæget fra Regeringen, bliver det for dyrt at holde produktionen i gang for blot én enkelt ræveavler.

Bjarne Mechlenburg begynder at pelse sin ræve på mandag, men det tager fire uger, og i den tid har han brug for foder. Fodercentralen har tidligere tilbudt ham, at de kan lave en sidste stor portion foder, som de kan levere som frostvare i store blokke.

quote Både fodercentralen og Kopenhagen Fur lukker ned, så det her er kun en midlertidig løsning, mens vi pelser ned. Det kommer vi ikke udenom.

Bjarne Mechlenburg, ræveavler, Voerså

Men dén løsning duede ikke.

- Vi har ikke noget vi kan håndtere det frosne foder med, så jeg synes ikke det er en god løsning, men det er det, jeg er blevet tilbudt, sagde Bjarne Mechlenburg forleden.

Selv om farmen nu er sikret rigeligt med foder, ændrer det ikke på beslutningen at, at alle rævene skal pelses ned.

- Det er jo umuligt at køre videre på lang sigt. Både fodercentralen og Kopenhagen Fur lukker ned, så det her er kun en midlertidig løsning, mens vi pelser ned. Det kommer vi ikke udenom, siger Bjarne Mechlenburg.

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden