Foto: Nybolig Frederikshavn

Liebhaveri på budget: Sydvendt have og "havudsigt" til salg for en slik

Danmarks billigste hus med såkaldt havudsigt ligger i Frederikshavn.

Der kan - mildest talt - gemme sig mange ting bag, når man støder på ordet havudsigt i en salgsannonce. 

I nogle huse vil det betyde, at man bliver nødt til at beholde natbrillerne på, når man slentrer rundt i huset for at undgå synet af de skvulpende bølger. I andre huse vil det kræve, at man har hele overkroppen hængede ud af et lille badeværelsesvindue på første sal. 

Og i et hus i Frederikshavn skal man måske lige gentænke sin definition af "havudsigt". 

Villaen på Lisborgvej 24 er ifølge en ny oversigt fra Boliga.dk det absolut billigste hus i Danmark med havudsigt netop nu. Det udmærker sig da også ved at være godt 54,4 millioner kroner billigere end det dyreste, der ligger i Vedbæk med vue over Øresund. Men man skal nok være enten høj fra naturens side eller også udstyret med nogle meget lange tæer, man kan hejse sig op på, hvis man vil se vandet fra villaen.

Havudsigten kræver nemlig, at man kan se ud over industrihavnen og et rensningsanlæg. Til gengæld kan det 128 kvadratmeter store hus med både hyggelig vinkelstue, pejseindsats, sydvendt have og stor kælder erhverves for bare 575.000 kroner hos Nybolig Frederikshavn. 

Sådan ser havudsigten ud fra Lisborgvej 24 i Frederikshavn. Foto: Nybolig Frederikshavn

- Det er måske lidt en sandhed med modifikationer med havudsigten, men der findes faktisk et vindue på førstesalen, hvor man kan se havet fra. Men ellers forsøger vi nu altså at sælge huset på, at det ligger i et meget populært område i Frederikshavn, nemlig Bangsbostrand, siger ejendomsmægler hos Nybolig Frederikshavn, Henrik Adamsen.

Han erkender, at den meget trafikerede vej lige ved huset har skræmt mange, men mener, at huset nu er nede i et prisleje, hvor potentielle købere er begyndt at vise interesse.

Du kan se annoncen her - og skulle du have lidt ekstra på kistebunden, kan du se Danmarks dyreste hus med havudsigt, som er til salg hos kendismægler Jan Fog, her.