Foto: Jesper Christiansen

Lukket læge: Jeg er ikke enig med Styrelsen for Patientsikkerhed

For første gang siden lukningen af hans klinik tager læge Tage Thusgaard fra Sæby nu bladet fra munden.

For 14 dage siden stod omkring 1.800 borgere omkring Sæby pludseligt uden læge. Den 17. oktober fik læge Tage Thusgaard indskrænket sit faglige virke. En indskrækning, der betød, at han kun måtte foretage lægefaglige virksomhed under supervision fra en anden læge. 

I en redegørelse til Region Nordjylland skrev Styrelsen for Patientsikkerhed, at var fare for patientsikkerhed i Tage Thusgaards klinik. 

Det kommer bag på den 74-årige læge, der var nødt til at lukke sin klinik pågrund af indgrebet. Det skriver KanalFrederikshavn.dk. 

-  Jeg kan ikke offentligt forsvare mig på enkelte sager, da jeg har tavshedspligt, men jeg vil gerne understrege, at jeg ikke har kendskab til patienter der er blevet groft fejlbehandlet eller har taget skade, skriver Tage Thusgaard på sin hjemmeside. 

Læs også Læge holder lukket efter påtale

Han mener ikke, at patienterne har været i fare, når de har været i behandling hos ham. Det drejer sig i stedet om, at Styrelsen for Patientsikkerhed kigger på nogle andre faktorer. 

- I min optik er den primære problemstilling, at styrelsen for patientsikkerhed går mere op i dokumentation og journalføring, end i den reelle behandling af det enkelte menneske, skriver Tage Thusgaard på sin hjemmeside.