LIGE NU:

Lukningstruet ikon solgt: Syvsten Hallen får nyt håndboldliv

Frederikshavn Kommune har solgt Syvsten Hallen, som i slutningen af 80'erne var hjemmebanefort for Lyngså Boldklub, da de blandt andet vandt det danske mesterskab og tre pokalturneringer.

Lyngså Boldklub er den eneste nordjyske kvindehåndboldklub, som har vundet det danske mesterskab. Det foregik i en hal, der af den grund har fået noget nær ikonisk status.

- Det er i Syvsten Hallen, at håndbold på eliteniveau på kvindesiden i Vendsyssel er født, siger Jan Hansen, som er direktør for Vendsyssel Håndbold.

Håndboldklubben har netop købt Syvsten Hallen for en krone af Frederikshavn Kommune, efter et flertal i byrådet stemte ja til at sælge den berømte gamle hal til håndboldklubben, som nu får fast base i Syvsten Hallen. 

Store planer

Vendsyssel Håndbold er allerede rykket ind i hallen. Kontoret er etableret. Det skal håndboldklubben dele med den lokale idrætsforening i Syvsten.

- Drømmen er at udvide hallen og flytte endevæggen og restaurere halgulvet og bygge en tribune, siger Jan Hansen.

Gulvet i den gamle hal fra 1977 trænger til en kærlig hånd.
Gulvet i den gamle hal fra 1977 trænger til en kærlig hånd.
Foto: Christian Henriksen

Det projekt koster tre millioner kroner. Klubben er i forhandlinger med interesserede samarbejdspartnere om finansieringen, og går alt efter planen, spiller Vendsyssel næste sæson deres hjemmekampe i Syvsten. 

I første omgang er planen, at der skal laves 600 siddepladser og 200 ståpladser i hallen. 

Lukningstruet af flere omgange

Syvsten Hallen blev indviet i 1977. Hallen har i de seneste år været i en dårlig stand, og Frederikshavn Kommune har af flere omgange haft hallen på listen over haller i kommunen, som kunne lukkes. Salget til Vendsyssel Håndbold freder hallen for lukning.

- Vi håber, at spille alle vores hjemmekampe i hallen fra næste sæson, siger Jan Hansen.

Vendsyssel Håndbold spiller i dag hjemmekampe fire forskellige steder. I den sidste halvdel af turneringen skal holdet spille hjemmekampe i Frederikshavn, Vrå, Hjørring og Hirtshals. 

Alle hjemmekampe skal fremover spilles i Syvsten Hallen.