Maskinpistoler trukket i flere timer - nu forklarer politiet aktion i Skagen

Nordjyllands Politi var talstærkt til stede i Skagen onsdag eftermiddag, hvor de var bevæbnet med maskinpistoler.

Tidligere på eftermiddagen - omkring klokken 13.20 - afspærrede Nordjyllands Politi Corasvej i Skagen, hvor både politi og en ambulance var til stede.

Minimum et medie har beskrevet, hvordan øjenvidner fortalte, at der skulle være personer, der blev holdt tilbage i en lejlighed, men det kan René Kortegaard, som er vagtchef hos Nordjyllands Politi, afvise.

- Der har ikke været nogen tilbageholdt i lejligheden på noget tidspunkt, og der er ikke nogen, der har været i fare på noget tidspunkt, siger han.

Til stede for at assistere læge

Politiet var derimod til stede for at assistere en læge med at indlægge personen, der bor på adressen.

- Han har ikke overtrådt nogen love eller gjort nogen noget, men han skulle have noget lægeligt hjælp, siger vagtchefen.

René Kortegaard tilføjer, at ”der var nogle sikkerhedsmæssige omstændigheder”, der gjorde, at politiet var nødt til at være flere til stede, end man normalt ville være.

- Kan du uddybe de omstændigheder?

- Nej, det kan jeg ikke, siger vagtchefen og tilføjer:

- Hvis nu han havde siddet derinde fuldstændig roligt, så havde vi jo selvfølgelig banket på og gået ind til ham.

Han understreger dog, at aktionen er foregået smertefrit.

Nordjyllands Politi forlod området igen omkring klokken 15.30.

Kan se voldsomt ud

Ifølge Nordjyllands Politi blev beboere i området bedt om at holde sig inden døre på baggrund af de informationer, som politiet var blevet fremlagt inden aktionen.

- I sådanne situationer tager politiet ingen chancer men rykker massivt ud. Vi er klar over, at det kan tage sig voldsomt ud, men vi forsikrer om, at situationen hele tiden var under kontrol, siger vagtchef René Kortegaard i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet er personen nu "i gode hænder og under behandling". Ingen personer kom til skade under hændelsen.

- Det er forståeligt, hvis setuppet i dag har gjort borgerne i området bekymrede. Jeg kan kun understrege, at der ikke er grund til utryghed med baggrund i denne sag, tilføjer René Kortegaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland