LIGE NU:

Mette vil slå Birgit af borgmesterpinden

Byrådsmedlem Mette Hardam stiler efter at blive Venstres næste borgmesterkandidat i Frederikshavn Kommune. - dermed har hun sagt ja til at udfordre Danmarkshistoriens mest populære borgmester, Birgit S. Hansen.

Efter modne overvejelser har den 46-årige bogholder fra Lyngså og byrådsmedlem Mette Hardam sagt ja til at udfordre Danmarkshistoriens mest populære borgmester, Birgit S. Hansen.

- I første omgang handler det om at blive valgt som Venstres borgmesterkandidat. Jeg stiller selvfølgelig kun op, fordi jeg tror på, at jeg har en chance for at slå Birgit. Det er ligesom pokalturneringen i fodbold, hvor Skagen har slået Brøndby, siger Mette Hardam til Kanal Frederikshavn.

At fravriste Socialdemokratiet nøglerne til borgmesterkontoret er Mette Hardams ultimative mål. I første omgang handler det dog om, at Socialdemokratiet ikke længere skal have absolut flertal i byrådet i Frederikshavn Kommune.

Venstre vælger sin borgmesterkandidat 23. september - altså om en måned. Indtil videre er Mette Hardam den eneste kandidat, som har valgt at stå frem offentligt. Tilbage i 2017 stillede Venstre op med Jytte Høyrup som borgmesterkandidat, men hun led et sviende nederlag med blot 450 personlige stemmer mod Birgit S. Hansens 14.843 stemmer.

Ved samme valg satte 1.414 vælger kryds ud for formand for Venstres byrådsgruppe Anders Broholms navn. Det gør ham også til den naturlige borgmesterkandidat, men Anders Broholm ønsker ikke p.t. at være borgmester.

Mette Hardam blev valgt ind i byrådet første gang i 2013.