Foto: Christian Henriksen

00:56

De studerende på søfartsskolen Martec i Frederikshavn havde i dag besøg af uddannelses- og forsknings-minister Søren Pind

1 af 2

Minister tog temperaturen på nordjyske uddannelsessteder

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind besøgte torsdag MARTEC i Frederikshavn og UCN i Hjørring for at blive klogere på, hvad de studerende synes om de respektive uddannelsessteder.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (Venstre) er i øjeblikket på rundt i Danmark. Han besøger forskellige uddannelsesinstitutioner for at få en fornemmelse af, hvor tilfredse de studerende er med deres uddannelsessted, og om der er områder, ministeren skal sætte ind på.

Torsdag indledte Søren Pind dagen på det maritime og polytekniske uddannelsescenter MARTEC i Frederikshavn. Ministeren holdt først et kort oplæg om, hvordan han mener fremtidens uddannelsessystem kommer til at se ud, og hvad de studerende skal fokusere på. Efterfølgende var der tid til spørgsmål fra salen.

- Det er dejligt at opleve, at politikerne kommer ud til os studerende i stedet for kun at basere deres viden på spørgeskemaer. Det er rart at få lov at møde dem i øjenhøjde og have en fornemmelse af, at de faktisk lytter til, hvad vi siger, siger Kristian Poulsen, der læser til maskinmester på MARTEC.

Læs også MARTEC efterlyser flere studerende

De studerende er blandt andet interesserede i at høre, hvad ministeren vil gøre for at skabe flere praktikpladser, og hvordan han kan sikre en nemmere overgang fra folkeskolen til ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

- Min fornemste opgave er at sikre, at de får det ud af det, de skal, og at den kvalitet, der skal være, er til stede. Og eventuelt også få nye ideer og en politisk fornemmelse for, hvad der skal ske. Det har jeg meget udbytte af, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (Venstre).

Omkring 300 af MARTEC's studerende deltog i arrangementet, og det var en glad minister, som efter en time i selskab med de studerende tog videre på sin rundtur.

- Det vigtigste budskab til mig i dag var nok, at der skal være mere fokus på, hvordan de mennesker, som har en stærk teoretisk fundering, også kan komme ud i virkeligheden og bruge den i praksis, siger Søren Pind.

Søren Pind tog efter besøget på MARTEC videre til UCN i Hjørring i sin jagt på spørgsmål og tilbagemeldinger fra de studerende.