LIGE NU:

Nordjylland LIVE sender fra premiere på Tordenskjold-komedie

Er du håndboldtræt? Så se Nordjylland LIVE, hvor vi sender i aften fra premieren på komedien Tordenskjold og Kold i Frederikshavn.

Aftens Nordjylland LIVE er en udsendelse til alle jer, der ikke skal se håndbold: Vi sender live fra premieren på komedien "Tordenskjold og Kold" i Frederikshavn.

Hele dagen følger vi optakten til aftens premiere på komedien. Vi er med på den røde løber, når skuespillerne ankommer i karet. Og vi viser reportage fra Frederikshavn by, der fejrer i løbet af dagen fejrer premieren ved blandt andet at affyre kanoner. Når rulleteksterne har rullet over lærredet i salen, er vi klar med direkte interview med hovedrolleindehaverne og filmens instruktør.

Det er den norske forfatter Erlend Loes højst utraditionelle komediedrama, der har skrevet manuskriptet til ”Tordenskjold & Kold”, der følger Tordenskjold og hans kammertjener Kold de sidste tre måneder af hans liv, indtil han dør i en banal duel. En duel, der her – næsten 300 år efter hans død – stadig er omgærdet af mystik.

Det var i Frederikshavn, at Tordenskjold som bare 14-årig gik i land i Danmark for første gang. Senere var det en af hans vigtigste baser uden for København under Den Store Nordiske Krig, og det var herfra, at Tordenskjold flere gange sejlede, da han drog i kamp mod svensken. Frederikshavn er derfor den helt naturlige vært for verdenspremieren på den nye danske spillefilm om Danmarks største søhelt.

Husk du i aften skal tænde klokken 19.17 for at få det hele med. Vi sender tidligere på grund af aftens håndboldkamp på TV2.