LIGE NU:

Ny maritim uddannelse skal sikre fiskerivækst i Frederikshavn

Med den nye maritime uddannelse i Frederikshavn kan fiskerierhvervet få opfyldt behovet for reparation af net og udskiftning af trawl.

Det er Frederikshavn Kommune og EUC Nord, der sammen har konstateret et behov for en uddannelse som denne som følge af et dalende antal vodbindere. Det skriver de i en pressemeddelse. 

Uddannelsen hedder 'Trawl- og netmontør' og er den første af sin slags. Beslutningen om at starte uddannelsen bunder i et ønske om at fortsætte fremgangen af den maritime vækst i kommunen. 

- Da vi blotlagde omfanget af behovet for reparation af fiskenet og udskiftning af trawl og så, hvilke alvorlige konsekvenser det har for havnenes konkurrenceevne og fiskeriets vækstmuligheder, kunne vi se, at det var et spørgsmål om at handle hurtigt, siger Kåre Holdt Madsen fra Virksomhedsservice i Frederikshavn Kommune, der står bag initiativet til oprettelsen af uddannelsen i samarbejde med EUC Nord.

quote Der er ingen tvivl om, at det har afgørende betydning for en fiskerihavn, at den også tilbyder de nødvendige servicefag

Kåre Holdt Madsen, Frederikshavn Kommune

- Der er ingen tvivl om, at det har afgørende betydning for en fiskerihavn, at den også tilbyder de nødvendige servicefag, fortsætter han. 

- Antallet af vodbindere er i frit fald, og derfor kan fiskerierhvervet ikke undvære kompetencen, der udgør et vigtig led i værdiskabelsen både på de mindre havne og ikke mindst for at understøtte servicenetværket på Danmarks største fiskerihavn i Skagen, forklarer de beslutningen. 

Der er stadig få ledige pladser på det første hold elever, der skal være Trawl- og netmontører. 
Eleverne begynder i uge 43, og de kan se frem til en uddannelse, der er en kombination af praktik og skoleforløb. 

Eleverne skal undervises i både produktion, men også vedligeholdelse af net og trawl. Derudover vil der være teoretisk indhold. Uddannelsen kommer til at vare to og et halvt år. 

 

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

PH 150121 Mangler mælk til for tidligt-fødte Still

play Hospital mangler mælk til for tidligt fødte: - Det gør en verden til forskel

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

Til forsiden

Til forsiden